ivana spanovic dvorana

Ivana Španović u finalu skoka u dalj

Atletičarka Srbije Ivana Španović je danas prvim skokom u dalj u kvalifikacijama obezbedila učešće u finalu Svetskog prvenstva u dvorani, koje se održava u poljskom gradu Sopotu. Španovićeva je skočila šest metara i 77 centimetara u prvoj seriji i to je najbolji rezultat u kvalifikacijama. Srpska atletičarka više nije skakala. 
Ruskinja Darija Klišina zauzela je drugo mesto skokom od 6,76 metara, takođe u prvom skoku, a treća je bila Britanka Šejra Proktor sa 6,69 metara. Norma za finale bila je 6,70 metara. 

Povezana vest:  Topić uručio opremu Atletskom klubu Čačak

-Drago mi je što sam već u prvom skoku uspela da izborim mesto u finalu. Sutra svi pratite i budite uz mene – rekla je Španovićeva.
Trener Goran Obradović rekao je da je Španovićeva ostvarila cilj. 
-Ovo je nešto što smo planirali i očekivali. Završiti kvalifikacije sa što manje utrošene energije – rekao je Obradović. 
Ivana Španović ima drugi najbolji rezultat ove sezone (6,92) I nalazi se među favoritima za najviši plasman. Finale skoka u dalj za žene na programu je sutra u 15.05. 

Povezana vest:  Pripreme za 28. SuisseGas Beogradski maraton teku po planu, Dom omladine Beograda novi dom Beogradskog maratona