26. Beogradski maraton 2

Najavljen rekordni broj učesnika Beogradskog maratona 

Tradicionalni Beogradski maraton oboriće 27. aprila rekord po broju učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci, najavili su danas organizatori ove sportske manifestacije. Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević istakao je da „reklama koju Beograd dobija na dan održavanja maratona nema cenu“.
-Beograd i maraton su praktično srasli., Maraton je kultna manifestacija i verujem da ćemo uskoro potpisati višegodišnji ugovor o saradnji , kako bi ova značajna sportska priredba imala pravnu sigurnost – rekao je Nikodijević na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.
On je naglasio da Beogradski maraton „naširoko prevazilazi sportski značaj“. Nikodijević je ponovio da ove godine Grad Beograd finansijski ne podržava maraton, ali je zato tehnički i organizaciono dao svu moguću pomoć.
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić precizirao je da se do sada za glavnu maratonsku i polumaratonsku trku prijavilo preko 2.300 učesnika, čime je praktično već oboren rekord postavljen prošle godine.
Nikolić je još jednom podsetio na značaj koji imaju vrhunski svetski asovi, kao sto je to ove godine rekorder na 400 metara s preponama Kevin Jang, kao promoteri Beogradskog maratona, ali i kao značajna karika u razvoju domaće atletike.
Kompanija „Idea“ je danas ozvaničena kao ekskluzivni sponzor Beogradskog maratona.
-Velika nam je čast što smo deo Beogradskog maratona – originalnog brenda naše prestonice. Ovim sponzorstvom nastojimo da dodatno podržimo inovativnost grada i njegovih sugrađana – rekao je direktor sektora maloprodaje „Idee“ Aleksandar Ocokoljić.

Povezana vest:  Siniša Mali pozvao Beograđane da trče sa njim