2014 04 14 Opel-Mokka-285641Opel Mokka odbranila titulu „Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“

Opel Mokka sub-kompaktni SUV je ponovo osvojila prvo mesto po izboru čitalaca na ovogodišnjoj dodeli nagrada Auto Bild Allroad, čime je zadržala svoju titulu „Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ u kategoriji „Off-road i SUV vozila do 25,000 eura“. 18.7 procenata čitalaca glasalo je za ovaj trendi Opel, stavljajući ga jasno ispred Škode Yeti (14.6 procenata) i Nissan-a Qashqai (12.4 procenata). Ceremonija dodele nagrada održana je 10. aprila u Depou 1899 u Frankfurtu na Majni. Jürgen Keller, Izvršni Direktor za prodaju, marketing i usluge Opela u Nemačkoj, primio je pobedničku nagradu od Stefan Müllera, Direktora Marketinga kompanije Axel Springer Auto Verlag.
-Veoma smo ponosni što je naša Mokka uspela da odbrani titulu za Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka ‘ rekao je Jürgen Keller.
-Glasovi čitalaca su nam od velikog značaja. U prilog tome govori činjenica da su čitaoci Auto Bild Allroad-a veoma dobri poznavaoci off-road i SUV vozila, zbog čega veoma cenimo njihovo mišljenje.
Još jedan pobednik od proizvođača vozila iz Riselshajma je Insignija Country Tourer. Ona se uspešno dokazala kao novi član u kategoriji „4×4 Crossover“ protiv konkurenata koji su već dugo u toj kategoriji, kao što su Volvo XC 70 i VW Passat Alltrack, i zauzela treću poziciju sa deset procenata glasova – iza Audija A6 i A4.

Povezana vest:  ALFA ROMEO 4C CONCEPT IZABRAN ZA NAJLEPŠI KONCEPT AUTOMOBIL GODINE

Opel Mokka – Uspešna priča

Opel Mokka nastavlja da jaše na talasu uspeha. Za samo 18 meseci od lansiranja na tržištu, Mokka je donela priliv od preko 200,000 porudžbina, i tako postala evropski „bestseller“.
Postoji mnogo dobrih razloga za ovaj uspeh. Mokka je modernizovala SUV segment učinivši inovativne tehnologije i karakteristike visokih klasa dostupnim za široku bazu klijenata. Što uključuje AFL+ (Adaptive Forward Lighting) sistem Adaptibilnih prednjih svetala, kao i ergonomična sedišta (Aktion Gesunder Rücken e.V.) sa podrškom za leđa i drugom generacijom, integrisanog FlexFix nosača za bicikl – sve karakteristike koje Mokka uvodi u SUV segment. Svojom dužinom od 4.28 metara, Mokka nudi dovoljno prostora za petoro ljudi i visoko pozicionirana sedišta, što upotpunjuje zahteve svakodnevnice. Zahvaljujući svom sportskom enterijeru i dizajnu karoserije, Mokka je idealna i za vikend izlete vozača avanturističkog duha.

Povezana vest:  Chrysler Grupacija osvaja najveću životnu nagradu za postrojenje Mičigen