marko tomicevic 2014KAJAK
Tomićeviću i Starovićevoj titule prvaka države na pet kilometara

Na Pojedinačnom prvenstvu države na 5000m u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje je za vikend održano na savskom jezeru Ade Ciganlije učestvovao je 121 takmičar iz 18 klubova. U konkurenciji 26 seniora kvalitet je potvrdio Marko Tomićević najbolji jednosedaš na olimpijskoj disciplini na 1000m. Tomićević, od ove sezone povratnik u redove Zemuna, preveslao je deonicu od 5 kilometara u vremenu 21:01,60. Kod devojaka titulu prvakinje države odbranila je novosađanka Milica Starović članica Limana koja je trijumfovala ispred Kristine Bedeč (NKB) i Nikoline Moldovan (NKB). Kod kanuista prema očekivanju titula je otišla u Bačku Palanku, a trijumfovao je Stahinja Mladežić iz bačkopalanačkog Tarketa. Prvak države na duge staze u juniorskoj kategoriji je šapčanin Bojan Milinković (Zorka), dok je sremskomitrovčanka Sandra Polovina (Val) bila najbolja u ženkoj konkurenciji. Nemanja Stefanović (Tarket) kod juniora u disciplini kanu, osvojio je zlato. Titula za najboljeg kadeta na 5km pripala je Ivanu Stojanoviću (Pančevo), dok je kod kadetkinja bečejka u novosadskom dresu Biljana Relić (Vojvodina) bila ubedljiva. U konkurenciji kadeta u disicplini kanu zlato je pripalo šapčaninu Nikoli Paunoviću (Zorka).
Zadovoljan prikazanim bio je i selektor Miroslav Rodić.
-Nisu svi naši najbolji reprezentativci učestvovali. Nedostajala je Dalma Benedek Ružičić kao i deo ekipe iz Šapca koju trenira Miroslav Aleksić. Ovo je bila svojevrsna proba i zagrevanje za ono što nas čeka a to je Kup Srbije za dve nedelje na jezeru Tikvara. Praktično svi su tempirali formu za Bačku Palanku i izborno takmičenje za sve reprezentativne selekcije.
Kup Srbije i izborno takmičenje za reprezentaciju održaće se 26 i 27. aprila. Tada će biti poznata reprezentacija za Svetski Kup u Segedinu (23-25 maj) gde će najbolji kajakaši i kajakašice izbarati norme za seniorski EŠ u Brandenburgu koji je na programu sredinom jula u Nemačkoj. U međuvremenu prvi izlazak reprezentacije na međunarodnu scenu biće na SK u Milanu, i to za prvomajske praznike.

Povezana vest:  Za vikend Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda

Proglašeni najuspešniji sportisti u 2013. godini

Prvo takmičenje u sezoni održano u ogranizaciji KSS bilo je i prilika da se podelje priznanja najuspešnijima u protekloj godini. Tako je titulu za najboljeg seniora u 2013. godini poneo Marko Dragosavljević. Dalma Benedek Ružičić, dvostruka prvakinja Evrope, bila je praktično bez konkurencije u izboru najbolje seniorke. Kod divljovodaša titulu najsupešnijeg sportiste u disciplini slalom poneo je Miroslav Pavlović dok je najbolji „spustaš“ Sreten Biljić. U konkurenciji trenera laureati su Dušan Ružičić (spirnt), Zoran Bukara (slalom) i Slaviša Stajović (spust). Sintelon je najbolji klub na mirnim vodama u 2013. godini, dok su Ibar iz Kraljeva (slalom) i Drina iz Bajine Bašte (spust) podelili priznanja na divljim vodama. Proglašeni su i najperpektivniji takmičari i njihovi treneri za prošlu godinu. Kod mirnovodaša prizananje za najuspešnijeg ostišlo je u ruke Nemanje Stanivukovića, dok su Biljana Relić i Ivana Janić podelili u ženskoj kategoriji titulu na ravne časti. Pavle Zdravković je najperspektivniji sportista u slalomu, dok je Dušan Ivković dobio to priznanje za disciplinu spust. Zorica Stojanović i Zoran Pavlović su dobili priznanja za perspektivne trenere dok je nagrada za životno delo otišla u ruke bačkopalančaninu Dragutinu Karlu Kostelcu.

Povezana vest:  HIGL I ČAVIĆ OTVARAJU BAZEN U ZRENJANINU