Lokner ohoto Boris VezmarMMI radionica klavijatura

Škola moderne muzike – MMI organizuje radionicu klavijatura koja će se održati u Ustanovi kulture Parobrod 24.aprila u 17h. Ulaz na radionicu je besplatan.
MMI škola je krenula sa serijom muzičkih radionica koje se održavaju u Ustanovi kulture Parobrod. Prva u nizu bila je veoma uspešna radionica bas gitare, dok je radionica klavijature zakazana za 24.april.
Na ovoj radionici posetioci će imati prilike da vide i čuju o tehnikama sviranja
srpskih eminentnih pijanista koji su pored svojih autorskih dela poznati i po tome što su radili muziku za pozorište, filmove i televiziju. Kako se sviraju legendarne klavirske teme pesama poput „April u Beogradu“ i „Moji su drugovi“ saznaćete u Parobrodu.

Povezana vest:  Sajsi MC prelazi u pop

Na radionici će učestvovati poznati srpski klavijaturisti:
Kornelije Bata Kovač
Aleksandar Saša Lokner
Slobodan Marković
Vasil Hadžimanov
Sonja Lončar

Cilj radionice je detaljnije objasniti primenu klavijatura u muzici kroz stilove – progresiv, rok, pop i osnove džeza. Učesnici radionice će, pored svoje tehnike sviranja, objasniti koje instrumente koriste i zašto, koršćenje kompjutera ali i koje su to prepoznatljive farbe klavijatura u njihovim legendarnim pesmama.
U okviru ove radionice, Music media centar će pokazati nekoliko skupocenih klavijatura koje će posetioci moči da probaju na licu mesta.

Povezana vest:  Paul Kalkbrenner na Exitu snimio specijalan spot, video-dnevnik vraćanja normalnom životu

O MMI školi

MMI skola postoji već dve i po godine i ima pet odseka. Ono što ovu školu čini drugačijom od ostalih je to što je većina profesora sa rock ‘n’ roll scene. Profesori su: profesor klavijatura Saša Lokner (Bajaga I instruktori), profesor gitare Saša Ranđelović (Neverne bebe), profesor bubnja Čeda Macura (Bajaga I instruktori), profesor bas gitare Siniša Pejović I profesor pevanja LJiljana Ranđelović. Škola se nalazi u Ustanovi kulture Palilula, u blizini hale Pionir, u ulici Mitropolita Petra broj 8. Upis u školu je tokom cele godine!

Povezana vest:  Behind the Music: Mary J Blige