Lionel Messi – ambasador Chery automobila!

Kineski proizvođač automobila, kompanija Chery Automobile Co., je za svog ambasadora angažovala nikog drugog do po rečima mnogih trenutno najboljeg fudbalera sveta,  reprezentativca Argentine, Lionela Mesija.

Zadatak fudbalera godine po izboru FIFE i zvezde španskog kluba  Barcelona biće da širom sveta promoviše Chery automobile.

Proglašenje ambasadora obavljeno je na pekinškom sajmu automobila gde je domaći proizvođač automobila izložio 29 modela, uključujući i četiri modela na alternativni pogon. Strateški gledano ovo je odličan potez za “mladi” brend autoindustrije jer koriste najboljeg fudbalera na svetu da osvoje tržišta u kojima postoji mnogo fanova fudbala. Fudbalska zvezda, Lionel Messi, promovisaće premijum brend luksuznih automobila pod nazivom Riich. Kompanija Chery planira da podigne izvoz u 2010. godini na 100.000 vozila i neophodno im je neko svetski poznato ime da pomogne u plasmanu njihovih proizvoda.

Povezana vest:  CHERY – Sajamska akcija

Sajam automobila u Pekingu je jedan od najznačajnijih sajmova ovog tipa jer je Kina poslednjih godina postala automobilsko tržište sa najvećim rastom u svetu. Kina je prošle godine pretekla SAD na mestu najvećeg svetskog tržišta automobila sa rastom od 45% i ukupnom prodajom 13,6 miliona vozila.