engleska_logoENGLESKA LIGA, VESTI
Ancelotti ne brine
Čelsi je bio ubedljiv protiv Stouka, ali sledi derbi s Liverpulom i završni duel sezone s Viganom. U slučaju da ekipa iz Londona osvoji svih šest bodova, titula bi stigla na Stamford bridž. Menadžer Carlo Ancelotti je prokomentarisao:
– Mnogo smo opušteniji. Izdanje protiv Stouka hrabri i pomaže da atmosfera unutar ekipe bude na još višem nivou. Najvažnije je da sami odlučujemo o novom prvaku i sopstvenoj sudbini. Upečatljivih 7:0 nam donose prednost nad Mančesterom i na polju gol-razlike, ali mislim da taj faktor neće biti presudan u samoj završnici. Postigli smo 93 pogotka što je učinak vredan pažnje. Igramo napadački i koristimo kvalitet fudbalera koji su nam na raspolaganju.
Blake ide iz Barnlija
Robbie Blake, vremešni napadač Barnlija, najavio je da će promeniti sredinu. Otkako je Brian Laws nasledio Owena Coyla u ulozi menadžera veteran se našao u drugom planu. Bivši špic Bredforda je prokomentarisao:
– Mali su izgledi da ću ostati u klubu. U godinama sam kad nemam vremena da čekam. Deluje mi da novi trener ne računa na moje usluge. Lepo mi je u Barnliju, odlično komuniciram s navijačima i svim ljudima iz kluba, ali sam u fazi karijere kad su mi potrebne utakmice.
Zanimljivo je da je prvi gol za Barnli u Premijer ligi Blake postigao u avgustu i to u pobedi nad Mančester junajtedom. Ukupno je odigrao 281 utakmicu za Barnli uz 72 pogotka.
Fulop u Sitiju
Pošto se minulog vikenda povredio Shay Given, prvi golman Mančester sitija, a kako je Gunnar Nielsen ostao jedini zdrav čuvar mreže u klubu, rukovodstvo je ekspresno reagovalo. Čelnici Premijer lige nisu dozvolili da Joe Hart bude opozvan s pozajmice Birmingemu, ali jesu dali zeleno svetlo da Mančester siti uz posebnu saglasnost dovede Martona Fulopa iz Sanderlenda. Mađarski internacionalac je treći čuvar mreže, a ove sezone je odigrao 14 mečeva. Zanimljivo je da su čelnici šampionata smatrali da bi povratak Harta, koji je jedan od kandidata za dres reprezentacije Engleske, pružio Mančester sitiju nefer prednost u završnici sezone. Ova ekipa se uz Totenhem i Liverpul bori za plasman u Ligu šampiona.
Povezana vest:  Remi Radničkog i Čukaričkog u Nišu