ADAM SWING TOPNovi Opel ADAM modeli: Sada u Swing Top i Easytronic 3.0 izdanjima

Šampion individualizacije, Opel ADAM, biće od sada još unikatniji. Nemoguće? Pogrešno! Nove tehnologije i detalji će proširiti šarenoliku porodicu ADAM: Swing Top platneni krov, prethodno ekskluzivno promovisan u mini „krosoveru“ ADAM ROCKS, sada je dostupan i u „standardnoj“ verziji urbanog „lifestyle“ automobila. Novi ADAM SWING TOP u ponudu stavlja nesputan pogled ka nebu pritiskom na dugme. Novopečeni vlasnici ADAMa će dobiti još više opcija u cilju personalizacije svojih vozila sa novim ADAM GLAM Extreme Package „Hashtag“ paketom. Opel je takođe povećao broj opcija kada su menjači u pitanju, tako da je u ponudu stavljen Easytronic 3.0, najnoviji u porodici automatizovanih menjača, namenjen vozačima koji ne žele konstatno sami da menjaju stepene prenosa. Novi sistem ne samo što obezbeđuje brže i uglađenije promene stepena prenosa, već pomaže smanjenju potrošnje goriva i redukciji štetnih gasova za oko osam odsto.
„Ove nove atraktivne mogućnosti će dodatno osnažiti pozicije naše velike ADAM porodice i svakome će pružiti mogućnost da konfiguriše ADAM po svom ličnom nahođenju“, objasnio je Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Küspert), potpredsednik sektora prodaje i postprodaje u okviru Opel grupe. „Izbor boja se takođe proširuje. Dodali smo nove boje, „sjajno sivu“ i „Neo Marangu“, tako da kupci mogu da biraju između 19 različitih boja.“

Povezana vest:  Evropska premijera za novi Aveo Sedan u Ženevi

ADAM sa Swing Top krovom: Čisto zadovoljstvo sa „vetrom u kosi“

Fanatici, kada je u pitanju svež vazduh, sada imaju dodatnu opciju na raspolaganju, jer pored mini „krosovera“ ADAM ROCKS i „standardni“ ADAM može da se poruči sa Swing Top sklopivim platnenim krovom. ADAM sa Swing Top opcijom je baziran na ADAM JAM konfiguraciji, a putnicima nudi nesmetan pogled ka nebu za jedva pet sekundi. Krov se povlači do C stuba pritiskom na dugme. Može da se zatvori do brzine od 140 km/h. Slojevi, uključujući i centralni sloj od neoprena, čine Swing Top platneni krov izuzetno robusnim i izdržljivim. Pored toga, čitav krovni modul je akustički podešen u cilju što bolje zvučne izolacije.
ADAM sa Swing Top krovom nudi čist „kabriolet“ osećaj bez tipičnih hendikepa koji karakterišu takvu vrstu vozila, i to po početnoj ceni od 14.990 evra sa PDV-om (u Nemačkoj). Dizajnom krova nisu ugroženi niti prtljažnik niti sveopšta preglednost, bez obzira da li je krov otvoren ili zatvoren.

Povezana vest:  Ostanite „cool“: Osvežavajuće i opuštajuće putovanje Opelom

Easytronic 3.0: Visok stepen komfora – niska cena

Dalje, istovremeno uvođenje novorazvijene Easytronic 3.0 transmisije će kompletirati Adamov portfolio kada su menjači u pitanju. Automatizovana menjačka kutija kombinuje prednosti u komforu, koje donosi automatska opcija, sa boljom efikasnošću manuelnog menjača. Treća generacija Easytronica donosi skraćeno vreme odziva, što rezultira bržim i uglađenijim promenama stepena prenosa u odnosu na bilo koju drugu automatizovanu transmisiju.
Pored poboljšanja komfora u vožnji, unapređena efikasnost je bila ključna tokom razvoja Easytronica. U kombinaciji sa 1,4 litarskim atmosferskim agregatom (64 kW/87 ks), Easytronic 3.0 redukuje potrošnju goriva za do 0,4 l na 100 km u kombinovanom ciklusu u odnosu na petostepeni manuelni menjač. To je ekvivalentno smanjenju emisije CO2 za 10 g po pređenom kilometru. U ovoj postavci, ADAM 1.4 ecoFLEX sa Start/Stop sistemom troši 4,7 l benzina na 100 km i emituje 109 g/km CO2, što znači da je iz C kategorije ekonomičnosti uskočio u kategoriju B. Ipak, ključni faktor je priuštivost, tako da je Easytronic dostupan po vrlo razumnoj ceni od 600 evra sa PDV-om (u Nemačkoj).

Povezana vest:  Automobil 2010. godine - Citroen C3