chevrolet_spark_nagradeMladi umetnici Srbije oduševili Chevrolet

 

Inspirativna kreativnost mladih umetnika Srbije još jednom je pokazala svoj vrhunski domet na održanoj ceremoniji Svečane dodele nagrada Zvaničnog konkursa MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! 2010 za Srbiju!

Kompanija Chevrolet drugi put je dodelila ove izuzetne nagrade za Srbiju mladim umetnicima sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta za dizajn Univerziteta Union u Beogradu – u kategorijama Modni dizajn i Fotografija. Cilj takmičenja Mladi? Kreativni? Chevrolet! za studente škola primenjenih umetnosti širom Evrope je da podstakne kreativnost i afirmaciju mladih umetnika, ponudi konkretne projekte u realizaciji CHEVROLETovih tržišnih akcija i ostvarenju njihove umetničke vizije u neelitističkim sferama umetnosti, promoviše umetnost kao efektan vid prevazilaženja društvenih razlika i unapredjenja ljudskih života – i povezati robnu marku CHEVROLET sa dinamičnim mladalačkim kreativnim potencijalom u okviru istinski pan-Evropskog nagradnog projekta!

Povezana vest:  Počinje prodaja Honde CR-Z, prvog sportskog hibrida

-CHEVROLET će ove godine uručiti tri novčane nagrade za talentovane umetnike Srbije u kategorijama Modni dizajn i Fotografija – u iznosu od 1200 evra za prvo mesto, 500 evra za drugo i 300 evra za treće – dok će pobednici nastaviti svoje učešće i u evropskom finalu – koje će se održati na jesen 2010 godine. Pobednici evropskog takmičenja imaće priliku da unaprede i afirmišu svoj rad tokom mini-stažiranja u nekom od vodećih evropskih kreativnih studija, uz dodatnu novčanu podršku –  najavila je Andrea Stamenić, direktor marketinga kompanije Chevrolet za Srbiju i član Žirija, čestitajući učesnicima i pobednicima.

Povezana vest:  U Briselu proizveden 100.000-ti primerak Audija A1

Stručni Žiri kategorije Modni dizajn – koji su činili njegov Predsednik Igor Todorović, Verica Rakočević, Zvonko Marković, Predrag Vukašinović, Petar Janošević, Snežana Dakić, Jelena Gajšek, Ivana Semerad i Jasmina Pantelić – nagradio je radove Ine Plamenac (3. mesto), Miloša Miletića (2. mesto) i Anđele Milošević (1. mesto)!

Stručni žiri kategorije Fotografija – sa Mišom Obradovićem u funkciji Predsednika – i članovima Vladimirom Tatarevićem, Nebojšom Babićem, Milošem Nadaždinom, Markom Soviljem i Jelenom Đokić – nagradio je Mariju Nišić (3. mesto), Jovana Marjanova (2. mesto) i Luku Klikovca (1. mesto)!

Povezana vest:  Chevrolet donosi varnicu (Spark) u segment gradskih automobila

Prisutni članovi žirija i brojna publika imali su priliku da pozdrave Finaliste i nagrađena dela iz obe kreativne kategorije kroz mini-reviju i originalni prikaz foto-radova – posebno priređene za ceremoniju dodele, uz specijalnu prezentaciju zvaničnog partnera programa – vodeće svetske kompanije za lepotu Avon!

Ceremoniju dodele je na duhovit i prijatan način vodila poznata voditeljka Ivana Bajić.

 

Visoka ocena nagrada MLADI? KREATIVNI? CHEVROLET! za SRBIJU 2010 od strane prisutnih stručnjaka i publike prava je potvrda utiska da je vrhunska mladalačka kreativnost Srbije i ovog puta pobedila!