Opel Meriva_dizajnerski timPrva dizajnerska nagrada za Opel Merivu

 

Nova Opel Meriva nastavlja tradiciju dobijanja nagrada koje su osvojile Insignija i Astra. Prvu nagradu za dizajn novoj Opel Merivi dodelio je nemački magazin „Auto Bild” u kategoriji SUV/Van/All-wheel.

 

Nova Meriva predstavlja novi Opelov pobednički dizajnerski jezik – skulpturalni dizajn susreće nemačku preciznost – koji je predstavljen sa Insignijom 2008. godine i Astrom prošle godine. Uz svoj ekspresivan izgled Meriva nudi i brojne inovativne funkcije kao što su: FlexSpace, FlexRail  i FlexDoors. Meriva je osvojila nagradu za dizajn od ukupno 16 nominovanih vozila, za koja je glasalo preko 100 000 čitalaca.

Povezana vest:  Novi Kia Sportage sa maksimalnom ocenom za bezbednost

 

Opel Insignia je do sada osvojila 40 nagrada uključujući i nagradu za evropski automobil godine 2008, i nagradu magazina „Auto Bild” za dizajn Insignije Sports Tourer. Astra je takođe osvojila brojne nagrade, njih preko 20 od prošle jeseni.

 

-Ova nagrada je potvrda uspeha našeg novog dizajnerskog jezika. Ona pokazuje da se našim kupcima dopada inovativan, sportski i elegantan dizajn koji ima Meriva – izjavio je Mark Adams, potpredsednik Opela za dizajn i dodao: – Ponosni smo na činjenicu da je Meriva postigla ovakav uspeh i siguran sam da je Meriva automobil koji će, ne samo ispuniti, već i prevazići očekivanja kupaca.

Povezana vest:  Audi A2 koncept