Opel Astra_ecoFLEXEvropa voli Astru: Primljeno preko 150.000 porudžbina

Evropske porudžbine za novu petovratnu Astru su premašile 150.000 jedinica za samo pet meseci od lansiranja novog Opelovog modela na trzište. Ovo stvara  Astri put da premaši planirani obim prodaje od 180.000 jedinica u svojoj prvoj godini prodaje u Evropi.

Uspeh se takođe ogleda i u broju registracija u Evropi: broj registracija nove petovratne Astre se povećao za više od 54 odsto od januara do aprila 2010.god. u odnosu na prethodni model u istom periodu prošle godine.  

Povezana vest:  Opel predstavio nove partnere u testiranju gorivnih ćelija

Da bi se zadovoljila velika potražnja za Astrom, koja je osvojila  “Zlatni volan” i “Red dot design” nagradu, Opel postrojenje u Gliwice-ama je u toku uvođenja dodatnih smena. Petovratna Astra čini 50 odsto ukupne prodaje Astre u Evropi.

-Izuzetno smo zadovoljni startom nove Astre. Sada željno iščekujemo ovogodišnje lansiranje modela – Sports Tourer-a – rekao je Alain Visser , potpredsednik prodaje, marketinga i postprodaje.

Povezana vest:  Dobro upakovana ponuda - Opel Corsa Enjoy za 10.999 evra

 

Najnoviji član porodice Astre je Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 hp). Sa emisijom CO2 od samo 109 g/km  i kombinovanom potrošnjom goriva od samo  4.1 l/100 km, ona postavlja nove standarde u efikasnosti.