KOREJSKI DIZEL SA PETORO VRATA BEZ MANA

KIA sid da vas nije stid

 

KIA ceed 086Mali broj ljudi ima mogućnost da se odeva kod vrhunskih modnih kreatora. Manje bogati imaju mogućnost da posete krojača, a najveći broj nosi konfekciju. Slično stoje stvari, i prilikom kupovine automobila, ferari, lambordžini, SLR i ostatak metalnih lepotana, dostupni su samo pojedincima.

KIA (Korejska auto industrija) ponudila je novi model sid, čijeg vlasnika nimalo neće biti stid, kada se uključi u javni saobraćaj. Automobil sa petoro vrata i 1.6 dizel agregatom, u potpunosti zadovoljava sve potrebe prosečne porodice u Srbiji i spada u red pristojno dobre konfekcijske robe.

Povezana vest:  Citroen redizajnirao C4 Picasso i Grand Picasso

Prostran i udoban automobil, prosto vas mami da ga što više vozite, ne bi li ste ga što više upoznali. Prostor za vozača, generalno nema nikakvih zamerki, jer sve vam je podređeno, kako bi ste maksimalno uživali. Suvozač i ekipa sa zadnje klupe, takođe nije negodovala, već je zdušno učestvovala u otkrivanju prednosti za manje novca, predstavnika korejske industrije u odnosu na poznatiju bratiju na četiri točka koja značajno više košta.

Povezana vest:  Predstavljen prvi zlatni automobil

Stara ukorenjena praksa da su dizel motori, bučni i da mnogo dime, verujemo, da je davnih dana zaboravljena. U 1.6 litarskom agregatu nalazi se sasvim pristojnih 115 konjskih snaga, spremnih da se upregnu, onoga trenutka, kada stisnete pedalu gasa. Kako se dizelaši novije generacije vrte u nižim obrtajima, neophodno je voditi računa, o promeni stepena prenosa, da vam ne ode u crveno. Obrtni moment, još jedan je odlika novih predstavnika na dizel.

Šesto stepeni manuelni menjač uparen sa pomenutim agregatom, vrlo korektno prenosi snagu na prednju osovinu, koja na trenutke stičete utisak kreće da kopa asfalt. Jedina zamerka koju možemo uputiti je hod ručice menjača, za koju vam je ponekad potrebno malo više koncentracije. Nije da „ona” ne želi u željeni stepen prenosa, već prosto kada da s na trenutke otima kontroli.

Povezana vest:  Opel Cascada Supreme: Kabriolet za sva godišnja doba sa dodatnim talentom

Sve u svemu u zavisnosti od nivoa opreme KIA sid može vam biti na raspolaganju počev od 12.000 evra pa na dalje. Jedno je sigurno, ako ne patite od toga da vozite „marku”, kupovinom sida nećete nikako pogrešiti.