Automobilizam

SPORT PRODAKŠN KLASA JAČA ZA NEMANJU MILOVANOVIĆA

U Čolinoj ksari

 

8DFE7327Samo jedan bod, ili tri druga mesta na pobedničkom postolju, od četiri takmičenja na kružnim stazama, nedostajao je Nemanji Milovanović da se u sezoni na izmaku okiti vice šampionskom titulom u klasi 3, gde nekoliko godina suvereno u pežou 106 vlada Dejan Stojić.

U svakom slučaju ni treće mesto nije tako loš plasman, ako se uzme u obzir kako se čitava sezona odvijala. Mladi Milovanović, stiče se utisak nimalo ne pridaje značaju praktično završenom šampionatu na kružnim stazama, već gleda u budućnost.

Povezana vest:  Seat zabeležio porast izvoza na strana tržišta

– Naredne godine voziću u klasi SP, Sport prodakšn, u sitroenu ksari, istoj onoj koju je ove godine vozio Dejan Čolović. Smatram da je dosta bilo takmičenje u klasi 3, i red je da odem stepenik više, u klasu, koja svakako finansijski zahtevnija, ali uveren sam pruža više zadovoljstva – izjavio je Milovanović u sportskoj kancelariji SAMSS, pre dva dana.

Povezana vest:  Novosađani će uživati u motorima i automobilima

SP(Sport prodakš) klasa, pored debitanta Milovanovića, broji još nekolicinu vrsnih vozača. Počev od Vojislava Lekića, predstavnika mlađih snaga, preko Žarka Terzića, dokazanog automobiliste i Dragana Stojković koji je iz sezone u sezonu sve bolji, do Igora Žikića, kojeg krasi istrajnost. Još jedan automobil na stazi, svakako nije na pretek.

Posle uvodne informacije o kupovini ksare, Milovanović je obelodanio i plan B.

Povezana vest:  Opel Insignia Sports Tourer: Vuča prikolice bez stresa

– Ako sponzor ispuni obećanje u uplati mi novac, kupiću i alfu, tako da ću „vratiti” Čolu ksaru da se i on takmiči, a ja bih vozio još bolji auto. U svakom slučaju, ako od novca ne bude ništa, ostaje mi ksara i nova klasa u 2010. godini – jasan je Milovanović.