Insignia_12Opel Insignia: U pokretu da bi zadržala oštrinu

Kada je Insignija stigla na ulice pre godinu dana, glave su se okretale za njom. Analiza tržišta i ankete sprovedene među mušterijama su pokazale zašto je to tako. Insignia je automobil sa sofisticiranim, sportskim dizajnom i izuzetnim tehnologijama koje mušterije cene i koriste – a sve to po pristupačnoj ceni.

Samim tim nije ni čudo da je Insignia sa svoje tri izvedbe – hečbek, sedan i Sports Tourer – sakupila oko 40 nagrada, uključujući i priželjkivanu nagradu za Automobil godine 2009. Kupci potvrđuju mišljenja stručnjaka: Skoro 230.000 narudžbina je primljeno do sada, što Insigniju čini najprodavanijim ili drugim najprodavanijim automobilom u

Insignia ST_2

Radi poboljšanja odlične konkurentske pozicije Insignije, Opel u kontinuitetu razvija i unapređuje ovu vodeću liniju. Ovogodišnji novitet: Ovaj nemački brend je sada ukombinovao njihov opcionalni Adaptive 4×4 pogon sa 2-litarskim CDTI motorom sa 160 KS, čineći od njega prvi putnički automobil koji je spojio moćan i efikasan dizel sa inovativnim vodećim tehnologijama prilagodljivog pogona na sva četiri točka u segmentu. Šta više, inženjeri su izvršili prepravke na svim dizel motorima kako bi popravili stepen buke i vibracija, a to donosi tišinu u unutrašnjosti automobila i poboljšava akustiku u unutrašnjosti. Ove promene imaju za cilj da donesu poboljšanje po pitanju mehaničke ali i buke koja se stvara usled sagorevanja.

Ova ponuda dizel motora dodatak je 2-litarskom benzinskom turbo motoru sa 220 KS i sa Adaptive 4×4 pogonom koji je bio deo pogonske linije od samog lansiranja. Oba motora nude visoke performanse bez prelaženja granice ekonomične potrošnje goriva. 4×4 pogon je standardan na 2,8-litarskim V6 Turbo i OPC modelima sa 260 KS.

Povezana vest:  DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodnog sajma motocikala "Motopassion" od 21 do 27. marta

Visoka potražnja kupaca: Oko 45% kupaca naručuje prilagodljiv pogon na sva četiri točka

Adaptive 4×4 pogon na sva 4 točka u kombinaciji sa prilagodljivom FlexRide premijum šasijom i elektronski kontrolisanim eLSD diferencijalom, postavlja nove standarde u vožnji i upravljanju. Studije pokazuju da Insignijini kupci poosebno cene ovu novinu: Oko 45% Opelovih kupaca u Evropi koji naručuju 2,0-litarski benzinski tubo motor dodaju u svoje Insignije i opcionalni Adaptive 4×4 sistem.

Ovaj aktivni pogonski sistem na sva četiri točka poboljšava upravljanje i stabilnost u svim uslovima vožnje. Adaptive 4×4 sistem kombinuje najbolje karakteristike konvencionalnih mehaničkih i hidrauličnih pogonskih sistema na sva četiri točka. Nudeći optimalnu vuču, izveden je tako da Indignija može dinamičnije da se kreće.

Velika prednost ovog sistema je ta što točkovi ne moraju da se okreću pre primene korektivnih mera. Ovo vozačima daje poverenje da njihova Insignia Adaptive 4×4 i dalje može da održava bezbednu vuču čak i ako su tri točka u pesku ili blatu i ako samo jedan zadnji točak ima oslonac. Čak i po lošem vremenu ili na lošim putevima, unapređeni sistem šasije je dizajniran da prepozna i izbegne opasnost dovoljno rano da pruži podršku vozaču u težoj situaciji i da u isto vreme pruža zabavu pri vožnji – čak i za one koji idu na odmor svojim Sports Tourerom sa prikolicom.

Povezana vest:  Kompanija MOL dobitnik nagrade „Oskar prestiža“ za najbolji kvalitet goriva u Srbiji

Opelov Adaptive 4×4 sistem ne samo da pomaže u situacijama opasnim po bezbednost, već i prepoznaje kada spoljašnji uslovi ne zahtevaju posebnu intervenciju, kao što je slučaj sa vožnjom na autoputu. U tom slučaju sistem se prebacuje na sistem prednjeg pogona da bi smanjio gubitak trenja i da bi uštedeo gorivo.

insignia_unutrasnjostNagrađivana:  Inovativne tehnologije

Adaptive 4×4 sistem samo je jedna od mnogih inteligentnih tehnologija ponuđenih u modelima Insignije. Ponuda Insignije predstavlja inovacije kao što su prilagodljiva bi-ksenonska svetla AFL+ sa svojih devet funkcija i Opel Eye sistem prednje kamere, sa upozorenjem pri izlasku iz trake i prepoznavanjem saobraćajnih znaka. Opel je dobio nagrade kako za AFL+ tako i za Opel Eye, kao priznanje za inovativne tehnologije. I vlasnici su takođe zadovoljni povoljnim i udobnim za leđa ergonomskim sportskim sedištima, koja su sertifikovana od strane ortopedskih specijalista, kompanije Aktion Gesunder Rücken (Akcija za zdrava leđa – AGR). Obožavatelji sportskog odmora će znati da cene kuku za prikolicu koja se uvlači kao i pomagalo za održavanje stabilnosti prikolice, koje pomaže da se smanji ljuljanje, osiguravajući sigurnu vožnju. Onda kada prikolica više nije potrebna, kuka za prikolicu se jednostavno sklopi, ne narušavajući elegantan dizajn Insignije.

Sports Tourer: Elegantan ali održava visok stepen korisnosti

Ova inovativna tehnologija se slaže sa naprednim aerodinamičnim dizajnerskim jezikom koji je spoj „vajarskog umeća i nemačke preciznosti“, a prvi put  je primenjen na Insigniji. Spoljašnjost bukvalno otelovljuje novi izgled Opela: Vrhunski kvalitet, elegancija i inovativnost. Insignia Sports Tourer ima svoje dodatne vrednosti, kao što su moćna vrata prtljažnika sa programiranom visinom do koje mogu da se otvore, sistem za uravnoteženje tereta i dobro poznati FlexOrganizer sistem za upravljanje teretom. Potpuno ravan prtljažnik je kapaciteta od 540 do 1.530 litara. Rezultat toga je dinamičan sportski karavan koji elegantno prikriva visok stepen korisnosti.

Povezana vest:  ADAC – ova najnovija statistika: Opel Meriva Najbolji Miniven

Dizajn svojstven vozilima više klase se ogleda u predivnoj kabini automobila koja je napravljena od visokokvalitetnih materijala, sa kritičnim pogledom na sve detalje. Održavajući savremeni stil, dva nova izgleda – Indian Summer i Sport Edition – će biti predstavljeni u avgustu, Insignija će se naći u ponudi sa prvoklasnom visokokvalitetnom finom Napa kožom u bojama toplog indijanskog leta koje su upotpunjene predivnim kašmirnim šavom krem boje.

Ovaj savremeni enterijer je jasna modna izjava. Nekoliko različitih tehnika šivenja zajedno sa kontrastnim obodima su korištene na ivicama ne samo sedišta već i na okviru vrata, na volanu i menjaču. Logo Insignie je ušiven na sedišta i tepihe. Enterijer u crnoj boji nudi kožne ivice, uključujući i one na sedištima i okvirima vrata, radi pružanja osećaja luksuza.

Kupci mogu da izaberu paket za sportsko izdanje (Sport Edition), koji kao i u slučaju Indian Summer opcije, dolazi sa crnim enterijerom. Prirodno, kožni volan i menjač iz OPC linije su uključeni u ponudu, zajedno sa 19-inčnim ili 20-inčnim felnama. Sportsko izdanje je u ponudi na Cosmos i Sport Trim nivou.