2010-07-27_Volt Pricing_1Chevrolet Volt po ceni od 41,000$ u SAD
General Motors je danas najavio da su izabrani Chevrolet dileri u SAD, počeli da preuzimaju porudžbine klijenata za 2011. godinu za Chevrolet Volt, prvo električno vozilo sa proširenim opsegom mogućnosti. Nakon predstavljanja u SAD, Volt će započeti prodaju i na drugim velikim tržištima, počevši sa Evropom i Kinom u 2011.god.
U SAD, Volt će biti dostupan po ceni od 41,000 $ (33,500$ neto, sa dodatnim porezom na dobit, koji se kreće od $0-$7,500).
Chevrolet sa velikom sigurnošću u vrednost Volt-a, planira da ponudi program lizinga sa mesečnom ratom od samo $350 za 36 meseci. Isporuke Chevrolet Volt-a planirane su da počnu u SAD – Kaliforniji, Nju Jorku, Mičigenu, Konektikatu, Teksasu, Nju Džerziju i krajem godine u oblasti Vašington DC-a; proizvodnja će biti ograničena.
“Chevrolet Volt će biti najbolje vozilo u svojoj klasi…zato što je klasa sam po sebi”, rekao je Joel Ewanick, potpredsednik američkog marketing odeljka za General Motors. “Nijedan drugi proizvođač automobila nema u ponudi električno vozilo koje može da bude Vaše svakodnevno vozilo, koje Vas može odvesti bilo gde i bilo kada. Volt će se pojaviti sa sadržajem standardnim za vozilo koje košta mnogo više.”
Chevrolet Volt je jedino električno vozilo koje može da operiše pod različitim klimatskim i voznim uslovima bez straha da mu se baterija potroši. Volt poseduje vozni opseg od oko 500km i napaja se strujom sve vreme. Prvih 60km, Volt vozi bez emisije gasova koristeći struju uskladištenu u litijum-jonskoj bateriji od 16 kWh. Kada se baterija isprazni, motor/generator proširenog dometa besprekorno nastavlja da radi kako bi produžio vožnju dodatnih 450km sa punim rezervoarom goriva.
U zavisnosti od njihove poreske situacije, vlasnici Volt-a mogu da utvrde iznos poreza do $7,500 u SAD. Ovo se odnosi na porez na dobit, kao i druge potencijalni državne i lokalne poreze, u zavisnosti od lokacije. Vlasnici u pojedinim državama mogu da se kvalifikuju za dodatne pogodnosti pristupu HOV (High-Occupancy Vehicle) liniji.
Chevrolet Volt je dostupan sa punjačem od 120 volti kao standardom, što omogućava vlasnicima da napajaju svoj Volt direktno iz standardnog kućnog izlaza, a ukupno 4,400 Volt kupaca može da ima pravo na besplatni punjač od 240 volti, uključujući kućnu instalaciju.
Instalacije su deo programa koji je razvijen od strane ministarstva energije SAD-a, koji se odnosi na instalacije za oko 15,000 kućnih punjača od 240 volti, širom SAD.
Tehnologije koje povezuje
Što se tiče napredne tehnologije, kupci Volt-a su u vodećoj poziciji. Chevrolet Volt poseduje standardne tehnološke karakteristike koje se ispoljavaju na inovativan način, počevši od standardne touch screen navigacije od 7 inča i energetski efikasnog premijum audio sistema Bose.
Volt je prvo vozilo General Motors-a u SAD koje nudi 5-godišnju “OnStar Direction and Connection” uslugu, koja kao standard uključuje “Automatic Crash Response”, pomoć u slučaju krađe vozila i konektovanu navigaciju. Volt će takođe proširiti pomenuti osnovni sigurnosni paket vodeće tehnologije, predstavljanjem mobilne aplikacije koja povezuje vozilo sa smartphone-om vlasnika.
Povezana vest:  Besplatno prolećno sređivanje fordovih automobila u Grand Motors servisima