Danas se na Beogradskom sajmu otvaraju sajmovi automobila i motocikala DDOR BG Car Show 06 i 12. Motopassion. Najskuplji eksponat svakako je Lamborghini Huracan GT3 koji je izložen u hali 1.

Radi se o jednom od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije. Pokreće ga 5,2-litarski V10 atmosferski motor sa oko 610 konjskih snaga (u zavisnosti od konfiguracije) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm. Uparen je sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem. Automobil je razvijen u saradnji Lamborghinija i kompanije Dallara, a kuriozitet je da se naš automobilski as Miloš Pavlović nalazio u grupi test-vozača u toku razvoja.

Povezana vest:  Stigao prvi "jaguar"

Cena jednog primerka iznosi 397.000 evra, a kako bi se automobil doveo u stanje da izađe na stazu – još oko 300.000.

Miloš Pavlović je, inače, već četvrtu godinu za redom deo grupe fabričkih vozača programa Lambroghini Squadra Corse. Na kraju 2014. godine postao je evropski i svetski šampion u Lamborghini Blancpain Super Trofeo šampionatu, a od 2015. godine učestvuje na trkama u zavisnosti od obaveza. Miloš se sa Huracanom GT3 takmičio kao član timova na trkama izdržljivosti (24, 12 ili 6 časova), ili na „sprint“ trkama u okviru prestižnog nemačkog ADAC GT3 šampionata. Jedan je od vodećih instruktora Lamborghini akademije.

Povezana vest:  Osmišljena tri nova prototipa električnih automobila