VW PassatMarija Kilibarda i Ivan Ivanović isprobali novi Volkswagen Passat sedme generacije (FOTO)

 

Ubrzo nakon zvanične svetske premijere u Parizu, Volkswagen Passat sedme generacije, koji pripada seriji porodičnih i poslovnih limuzina, stigao je i na domaće tržište. U okviru salona Porsche Beograd Sever, predstavnici medija i poznate ličnosti uživali su u predstavljanju ovog ekskluzivnog automobila. Promoter brenda Volkswagen, Marija Kilibarda, pokazala se kao dobar domaćin, ali i kao odličan vozač u nadmetanju sa poznatim voditeljem Ivanom Ivanovićem.

marija_kilibarda_VW_PassatPassat postavlja nove standarde u domenu komfora i klase, tehnički je unapređeniji i opremljen je potpuno novom i ekološki prihvatljivijom motorizacijom, pa je u ponudi više varijanti benziskih i dizel motora.

Povezana vest:  Oldtajmeri u Delta Cityju

Sa preko 15 miliona prodatih vozila, Volkswagen Passat je jedan od najuspešnijih automobila na svetu, a novi model predstavlja sedmu generaciju od 1973. godine. Stajling ovog bestselera je potpuno izmenjen, a njegov prednji deo pomalo podseća na Phaeton i impresivniji je nego ikada. Celokupan asortiman tehnoloških inovacija koje su implementirane u Passat Trendline (osnovni nivo), Passat Comfortline (srednji nivo) i Passat Highline (top model) dostigao je nivo, koji je ranije karakterisao samo gornju, luksuznu klasu vozila.

Povezana vest:  Nova Opel Astra GTC: Žustar izgled, žustra vožnja

ivan_ivanovic_andrej_kulundzic_VW_PassatPrvi na svetu u ovoj klasi vozila, Volkswagen Passat sedme generacije ima sistem za detekciju umora kod vozača, kao i funkciju za kočenje u slučaju nužde u gradskoj vožnji. Kako bi uživali u komforu, Passat sada nudi još više finesa. Pritiskom na dugme, Passat „vidi“ parking prostor paralelno i uspravno u odnosu na kolovoz, i na zahtev može automatski da upravlja vozilom u prostoru sa preciznošću koja se meri u centimetrima (Park Assist II).

Volkswagen Passat sedme generacije razlikuje se od svoje konkurencije više nego ikada zahvaljujući tehnologiji, poboljšanoj izradi i kvalitetu materijala kojji karakterišu enterijer vozila. Vozač ovog novog automobila više ne mora ni da brine o kontroli prekidača za glavni svetlosni snop, on je uvek aktiviran dok god to saobraćajni uslovi dozvoljavaju.

Povezana vest:  Premijera Opel Combo-a na sajmu Beo Truck

Novi Volkswagen Passat sedme generacije je i bezbedniji, a postavlja i nove standarde kada je u pitanju postojanost. Svi motori su još ekonomičniji u pogledu potrošnje goriva – i do 18%! Najmanji turbo dizel (1.6 TDI sa 105 KS) sada troši samo 4,2 litara na 100 kilometara, i tako emituje manju emisiju gasova u atmosferi.

 

{vsig}MINI_GALERIJE/PASSAT{/vsig}