General-Motors-LogoGM rezultati za drugi kvartal 2010 pokazuju napredak

 

Kompanija General Motors objavila je danas rezultate za drugi kvartal 2010, gde se istuču prihodi od 33.2 milijarde dolara i neto prihod za deoničare od 1.3 milijarde dolara, što za rezultat ima zaradu od 2.55 dolara po deonici. Zarada kompanije GM (bez kamate i poreza) iznosi 2 milijarde dolara.

Povezana vest:  Leto u Fordu: druženje i uživanje za potencijalne kupce, vlasnike i zaljubljenike u vozila Ford

Kompanija GM North America imala je zaradu (bez kamate i poreza) od 1.6 milijardi dolara u drugom kvartalu 2010, za razliku od 1.2 milijarde dolara u prvom kvartalu. GM Europe ima gubitak (bez kamate i poreza) od 0.2 milijarde dolara, sa poboljšanjem od 0.3 milijarde u odnosu na prvi kvartal. Kompanija GM International Operations upisala je zaradu (bez kamate i poreza) od 0.7 milijardi dolara, za razliku od prvog kvartala kada je iznosila 1.2 milijarde dolara.

Povezana vest:  Mobilna garancija za Ford vozila

Protok novca iz operativnih aktivnosti iznosio je 3.9 milijardi dolara, a nakon oduzimanja glavnih troškova od 1.1 milijarde dolara, slobodan protok je iznosio 2.8 milijardi dolara. GM je završio drugi kvartal sa 32.5 milijarde dolara u kešu i hartijama od vrednosti, uključujući fondove deponovane u kompaniji Canadian Health Care Trust.

-Zadovoljan sam našim napretkom u ostvarivanju postavljenih poslovnih ciljeva – rekao je Chris Liddell, potpredsednik i prvi čovek finansija i dodao:

Povezana vest:  Nova VOLVO aplikacija uvodi VOLVO automobil u svet pametnih telefona

-Napravili smo jak proizvod, sačuvali cenu, napredovali u strateškim inicijativama kao što su restrukturiranje kompanije Chevrolet Europe i dobijanje AmeriCredit kredita, i napravili dva profitabilna kvartala zaredom, sa pozitivnim protokom novca.