dodge_durango-2010Nova generacija Dodga Durango
Dodge, kao zasebna marka kompanije Chrysler, predstavio je prve fotografije nove generacije njihovog popularnog SUV-a Durango. Uz novi dizajn i tehnička rešenja Durango će biti i prvi Dodge koji će nositi novi logo ove marke.
Slično kao i na prethodnim generacijama Duranga, Dodge i ovaj put želi da se njihov uspešni model ističe impozantnom pojavom, pri čemu se uz velike gabarite karoserije ističu i agresivna dizajnerska rešenja.
Ipak, već i na prvim fotografijama novog Duranga očigledno je da su dizajneri za Dodge ovaj put napravili znatno ozbiljniji pristup, pa je sasvim izvesno da će se ovakav Durango svideti i evropskim kupcima kojima su prethodne generacije ovog modela bile neskladne.
Oštre i dorečene linije prednjih i zadnjih svetala, uz prepoznatljivu masku koja i dalje dominira ali se ujedno i uklapa u ostatak automobila, učinile su Durango znatno ozbiljnijim SUV-om koji se sada estetski može sasvim ravnopravno nositi sa evropskom i japanskom konkurencijom.
Unutrašnjost je također prošla potpunu reviziju, pa je jasno da su u Chrysleru bili svjesni kako za proboj na ostala tržišta trebaju mnogo bolji dizajn i bolje materijale. Na prvi pogled izgleda da Durango upravo to i donosi, pa je u odnosu na zastarela uređenja prethodnih generacija itekako evidentno pomeranje u ergonomskim i estetskim rešenjima.
Novi Durango je uz potpuno novi izgled karoserije i unutrašnjosti, dobio i potpuno novu platformu koja je znatno čvršča od prethodne. Kada je reč o Ppogonu ponuda tu su dva motora, i to 3,6-litarskog V6 Pentastar i snažnij i poželjnij 5,7-litarskog HEMI V8 motora, koji pri manjim zahtevima može da radi na samo četiri cilindra, čime se značajno smanjuje potrošnja goriva.
Prema najavama iz Chryslera, novi Dodge Durango u prodajne salone u SAD-u stiže već krajem ove godine.
Povezana vest:  Nove cene za Spark i Captivu + Cruze 0%