20111103-Chevrolet-SOSChildrensVillages-HandoverRome-02

100. automobil za SOS dečija sela dodeljen na proslavi 100. rođendana Chevrolet-a

Chevrolet je juče obeležio svoj 100. rođendan u magičnom stilu i u prisustvu brojnih specijalnih gostiju na proslavi održanoj u Rimu u Italiji. Kraljica ceremonija, italijanska glumica i Bond devojka, Marija Gracija Kučinota, prva je posetila Chevrolet-ovu rođendansku proslavu i poželela dobrodošlicu mališanima iz SOS dečijeg sela u Rimu.

100 rođendanskih poklona

Najavivši početkom 2011. godine da neće primati rođendanske poklone, već će umesto toga u okviru partnerstva sa SOS dečijim selima donirati 100 automobila, Chevrolet je ponosno predao poslednja dva vozila, Chevrolet Cruze i Chevrolet Orlando, SOS dečijem selu u Rimu.

Ova inicijativa je povećala mobilnost dece i njihovih SOS roditelja, kao i kapacitete socijalnih radnika koji vode programe jačanja SOS porodica da posećuju ugrožene porodice u svojim zajednicama.

Povezana vest:  Osvajači medalja na Mediteranskim igrama predstavili FIAT 500L Living

„Kompaktni Cruze i Orlando sa sedam sedišta će biti veoma korisni za mnoge inicijative u našem selu”, kaže Paolo Kontini, direktor SOS dečijeg sela u Rimu.

„SOS majke moraju da budu mobilne, s obzirom da se suočavaju sa istim izazovima vođenja velikih domaćinstava kao i svi drugi roditelji. Nije uvek moguće koristiti javni prevoz, tako da je mobilnost od presudnog značaja za nas kako bismo mogli da podržavamo svoju decu”, objašnjava Kontini.

„SOS dečija sela pomažu ugroženoj deci skoro isto toliko dugo koliko mi prodajemo automobile. Nastavićemo partnerstvo sa SOS dečijim selima i 2012. godine i nakon toga. To je jedna fantastična organizacija”, kaže Vejn Branon, predsednik i upravni direktor kompanije Chevrolet Europe.

Povezana vest:  Novi šef PR odeljenja u Mazda Motor Europe Žerom de Han

Vrhunski scenski umetnici u oblasti mađioničarstva i muzike zabavljaju goste

Dva poznata scenska umetnika su zabavljala goste i kreirala atmosferu: međunarodno priznati iluzionista Endru Baso i italijanska muzička zvezda Marko Karta. Nakon što su velikani mađioničarstva Lans Burton, Džef Mekbrajd i Judžin Berger prepoznali talenat u njemu na Svetskom seminaru mađioničaru u Las Vegasu 2004. godine, Endru se posvetio umetnosti oslobađanja i postao najmlađi pobednik Šampionata oslobađanja u istoriji na Svetskoj konvenciji oslobađanja održanoj u Los Anđelesu 2005. godine.

Povezana vest:  Pret A Opel i FotOpel – nagradni konkursi za proslavu jubileja Opelove kompakte klase

Zahvaljujući svom talentu igrao je glavnu ulogu u svojoj tv emisiji pod nazivom “Fuori! Rođen da beži” od 2007. do 2009. godine. Proglašen Novim Hudinijem od strane Vajrd magazina, Endru putuje svetom i zabavlja publiku – ponekad dočaravajući poznate glumice iz ničega!

Marko Karta je jedan od najvećih italijanskih muzičkih zvezda današnjice. Njegov prvi album “Ti rinkontrero” prodat je u preko 40.000 primeraka samo nedelju dana nakon izdavanja i od tada je ovaj pevač sve popularniji. Njegov najnoviji album “Il kuore muove” je postao zlatni album i osvojio je muzičku nagradu Vind.