novak_pariz_1_2011 

ATP BAZEL
Ðoković u polufinalu turnira u Bazelu
 

Srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Bazelu posto je večeras u četvrtfinalnom meču savladao Kipranina Markosa Bagdatisa sa 2:1 u setovima – 2:6, 6:2, 6:3. Bila je ovo 67. pobeda prvorangiranog tenisera sveta u 2011. godini, a šesti trijumf nad Bagdatisom u isto toliko međusobnih duela.

Kipranin je večeras bio veoma raspoložen za igru i sjajno je započeo meč protiv favorizovanog rivala. Iskoristio je nešto pasivnivnije izdanje Ðokovića u prvom setu i sa dva brejka, u prvom i sedmom gemu, potpuno zasluženo poveo sa 1:0, najavljujući uzbudljivu i neizvesnu borbu.

Povezana vest:  Fudbaleri Reala tugovali sa Nadalom

Od toga, međutim, nije bilo ništa, jer je Bagdatis zadržao visok ritam samo do polovine drugog seta, kada se svetski broj jedan razmahao i zagospodario terenom. Ðoković je postepeno gradio igru i strpljivo osvajao poene, a kada je na protivnički servis poveo sa 4:2 već tada se naziralo da Kipranin ni ovoga puta ne može da ga zaustavi.

Povezana vest:  Poznati najavili 13. Turnir poznatih

Treći set protekao je u izrazitoj inicijativi Ðokovića, koji je bez većeg napora kontrolisao susret. Brejkom je poveo sa 2:0, potom sa 5:2 i nemoćni Bagdatis je konačno digao ruke od daljeg otpora. Briljantni srpski teniser je u šampionskom stilu okončao duel iskoristivši prvu meč meč loptu posle jednog sata i 38 minuta igre.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za prvo kolo Dejvis kupa u Nišu

U borbi za finale Ðoković se sastaje sa 31. teniserom sveta, Japancem Kei Nišikorijem, koji je ranije danas pobedio Mihaila Kukuškina iz Kazahstana sa 6:4, 5:7, 6:4. Srbin i Japanac do sada su igrali samo jednom, prošle godine na Rolan Garosu, kada je Ðoković slavio sa 3:0 u setovima. Turnir u Bazelu igra se za ukupan nagradni fond od 1,83 miliona evra.