2011 10 26 ChevroletAveoSedan

EuroNCAP nagradio limuzinu Chevrolet Aveo i Captivu sa pet zvezdica

Nova limuzina Chevrolet Aveo i SUV Chevrolet Captiva su ocenjeni sa maksimalnih pet zvezdica od strane Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (EuroNCAP), koji je danas objavila najnovije rezultate.

„Svi naši novi Chevrolet modeli obezbeđuju veoma visok nivo bezbednosti”, kaže Vejn Branon, predsednik i CEO kompanije Chevrolet Europe. “Veoma nam je drago što su još dva vozila iz našeg asortimana osvojila najviši rejting u Evropi”.

Povezana vest:  Povećanje proizvodnje modela CX-5 – udvostručen godišnji kapacitet proizvodnje SKYACTIV motora

Captiva i Aveo limuzina su se pridružili modelima Chevrolet Cruze, Orlando i Aveo hečbek, koji su svi ocenjeni sa pet zvezdica u prošlosti. Aveo hečbek je dobio 85 od ukupno 100 bodova, što ga čini jednim od najboljih u tom segmentu.

2011 10 26 ChevroletCaptiva

Chevrolet Captiva je opremljena sistemom pomoći pri kretanju uzbrdo, kao i sistemom elektronske kontrole stabilnosti (ESC), ABS sistemom, sistemom pomoći pri naglom kočenju (Brake Assist) i sistemom pomoći pri spuštanju nizbrdo (Descent Control System). Prednji, bočni vazdušni jastuci i krovna zavesa su takođe deo standardne opreme, kao i prednji sigurnosni pojasevi sa zatezačima i zadnji sigurnosni pojasevi sa vezivanjem u tri tačke. Bezbednost deteta se obezbeđuje pomoću ISOFIX ankera za dečje sedište (spoljašnja zadnja sedišta u drugom redu). Chevrolet Captiva takođe sadrži aktivne naslone za glavu, podesivi set papučica i električnu parking kočnicu.

Povezana vest:  Svetska premijera nove Astre: Opel na IAA 2015.

Chevrolet Aveo je opremljen sa šest standardnih vazdušnih jastuka koji su povezani sa modulima za očitavanje i dijagnostiku instaliranim na centralnoj liniji automobila. Ovaj model sadrži takođe sistem za osiguravanje dečijeg sedišta. Aktivni bezbednosni sistem automobila uključuje elektronsku kontrole stabilnosti, kontrolu vuče i četvorokanalni ABS sistem sa sistemom pomoći pri naglom kočenju i elektronskom raspodelom sile kočenja (EBD). Sistem pomoći pri kretanju uzbrdo i tempomat sa funkcijom za ograničavanje brzine su takođe deo standardne opreme Avea.

Povezana vest:  Opel Zafira Tourer - novi gospodar raznovrsnosti