Sve počinje sa Sparkom

SparkIskra života, iskra nade – sve počinje iskrom (engl. spark). Chevroletov sasvim novi mini predstavlja novi početak, automobil koji preispituje sve što ste do sad znali o malim automobilima: da mogu biti ili trendovski ili praktični, vrhunski i skupi ili osrednji i jeftini. Spark menja pravila – jednako je zabavan i moderan koliko i funkcionalan. Nudi stil i najnovije multimedijske mogućnosti kao i praktičnost, malu potrošnju i nisku emisiju štetnih gasova. A istovremeno predstavlja izvrsnu vrednost za novac.
Stvoren kako bi zadovoljio sve veću potražnju za malim automobilima –najbrže rastući deo tržišta novih automobila na svetskom nivou – Spark je novajlija koji će se svideti kupcima iz celog sveta, od Azije do Evrope, Afrike, Australije i Amerike.
Kada Spark zablista u Chevroletovim prodajnim salonima u Evropi u prvoj četvrtini 2010. godine, nadmašiće očekivanja mnogih kupaca malih automobila. Ovo je brzorastuća, raznolika grupa ljudi. Godine 2009. segment mini automobila ili A-segment zabeležio je dalji rast i sada čini gotovo 10% ukupnog evropskog tržišta ličnih automobila (porast sa 6,5 odsto u 2008. i sa ispod 5 odsto 2005. godine).
Od samog početka Spark je dizajniran i konstruisan da bude moderan i ekspresivan, ali da istovremeno nudi puno prostora i praktičnosti. Nema puno tako malih automobila koji nude prednosti petoro vrata, pet sedišta i pristojno veliki prtljažni prostor.
-Spark je automobil za čijim će se jedinstvenim dizajnom svi okretati – rekao je predsednik i izvršni direktor Chevroleta Europe Wayne Brannon i nastavio: – Mislimo da će svojom funkcionalnošću i dinamičkim mogućnostima vožnje i upravljanja razveseliti mnoge vozače. Nudi izuzetnu ekonomičnost i upravljivost. Osnovna cena Sparka sa motorom 1.0 (66 KM) poćinje već od 7.240 EUR.
Veliki deo Sparkove privlačnosti počiva na njegovom stilu.

Povezana vest:  Toyota svoj Highlander prilagođava Evropi