hyundai_ix35Hyundai ix35 osvojio 5 zvezdica na Euro NCAP testu
Euro NCAP je objavio da je novi Hyundai SUV model ix35 nagrađen sa maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost. Ovo potvrđuje da je ix35 jedan od najbezbednijih vozila u SUV klasi.
Podižući referentni nivo za SUV segment, ix35 postigao je izuzetno dobre rezultate u sve četiri kategorije: zaštita odraslih putnika, zaštita dece u vozilu, zaštita pešaka i bezbednosna oprema, što je rezultovalo maksimalnom ukupnom ocenom.
Treba istaći da je ix35 ostvario rezultat na testu od čak 90% kada je u pitanju bezbednost odraslih putnika uključujući novi “whiplash” test za udar sa zadnje strane vozila i 88% za bezbednost dece u vozilu.
Bogato opremljen standardnom bezbednosnom opremom, koja sadrži: ABS, EBD, ESP, TCS (kontrola proklizavanja), DBC (Downhill Brake Control), HAC (Hill Assist Control), ROP (Roll Over Protection), 6 vazdušnih jastuka, aktivne naslone za glavu, ix35 je postigao 71% u kategoriji bezbednosne opreme.
Tržište je prepoznalo visoke kvalitete modela ix35 što potvrđuje rekordna prodaja u celoj Evropi. Za prva tri meseca na tržištu, prodato je čak više od 60.000 vozila što će modelu ix35 omogućiti vodeću poziciju u SUV klasi.
ix35 sa postignutih 5 zvezdica je priznanje posvećenosti brenda Hyundai vrhunskom kvalitetu i bezbednosti vozila. ix35 nastavlja uspeh modela i30 i i20, koji su takođe postigli maksimalan rezultat, demonstrirajući da Hyundai razvija vozila koja donose savršenstvo evropskim kupcima. Celokupna gama Hyundai pruža optimalne standardne nivoe bezbednosne opreme a razvojna strategija brenda zahteva istraživanje i razvijanje novih elemenata bezbednosti vozila.
Povezana vest:  Ford Fiesta s petoro vrata 8.990 evra