ibrahimovic_robinjo_predstavljanjeZlatan Ibrahimović: Nije me briga za Inter, Milan će biti prvak

 

Dva najveća pojačanja Milana ovoga leta, Šveđanin Zlatan Ibrahimović (28) i Brazilac Robinjo (26), predstavljeni su u četvrtak novinarima.

Rossoneri su u poslednjim danima prelaznog roka napravili velik posao. Dovođenjem sjajnih napadača iz Barselone, odnosno Mančester Sitija, značajno su spovećali šanse za osvajanje naslova italijanskog prvaka.

Nakon što je u uvodu zahvalio navijačima za podršku na treninzima i potvrdio kako je Milanova majica najlepša od svih koje je nosio u karijeri, Ibrahimović je naglasio:

– Na ulasku u svaku sezonu cilj treba da nam bude osvajanje svih mogućih trofeja. Kad imate ovako sjajan tim poput Milana, morate biti favorit za osvajanje Lige šampiona i Serije A. S Robinjom svi suparnici trebaju da nas se plaše. Nakon povratka u Italiju, gladniji sam za trofejima nego pre.

Povezana vest:  Lionel Mesi poslao Mileru potpisan dres

Bivši fudbaler Juventusa i Intera objasnio je i razloge zbog kojih se odlučio pridružiti Milanu.

– Predsednik Silvio Berluskoni me uverio da dođem. Dvaput je razgovarao sa mnom i rekao mi neke važne stvari. Potom je i podpredsednik Adrijano Galijani došao u Barselonu i rekao mi da se bez mene ne vraća u Milano. Nema igrača koji može reći „ne“ Milanu.

O ljutnji koju je njegov dolazak izazvao u njegovom bivšem klubu Interu, Ibrahimović je dodao:

– Sada sam igrač Milana i nije me briga za Inter. Mi smo favoriti za italijanski naslov i završićemo na prvom mestu, a Inter će biti drugi.

Povezana vest:  Terzić: Odbili smo ponude za Jovanovića i Kataija

Pecnuo je Šveđanin i svoj poslednji klub Barselonu u kojoj je proveo samo jednu sezonu u kojoj nije ostavio posebno dobar dojam.

– Milan je veći klub od Barselone ako pogledamo istorijske uspehe.

Pričljiv je bio i Robinjo koji je celo leto tražio izlaz iz Mančester Sitija u kojem nije pružio igre na očekivanom nivou zbog čega ga je u prošloj sezoni menadžer Roberto Manćini poslao na pozajmicu u Santos.

– Jedina ponuda koju sam imao je bila Milanova, a to je klub u kojem sam oduvek hteo da igram. U njemu su igrali mnogi Brazilci, a radi se o jednom od najvećih klubova u istoriji.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 26. kola i tabela

Odgovorio je Robinho i na pitanje može li Milan u novoj sezoni igrati sa svom četvoricom sjajnih ofenzivaca na terenu – s njime, te Ronaldinjom, Patom i Ibrahimovićem.

– Sve ekipe mogu igrati s četvoricom napadača. Ali, najvažnije je da Milan postiže golove, nisu bitni pojedinci. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti – kazao je Robinjo i za kraj objasnio zašto se nije snašao na Ostrvu.

– Imao sam problema s engleskim fudbalom koji nije stvoren za Brazilce. S Manćinijem nisam imao problema. Želim mu sve najbolje sa Sitijem, a moj fokus je sada u potpunosti na Milanu.