arjen_roben_holandija_vs_uruSP JAR

Robena zanima samo pobeda u finalu SP

 

Fudbalski reprezentativac Holandije Arjen Roben rekao je danas da mu nije važno da li će njegov tim u finalu protiv Španije igrati lepo ili ružno, samo da trijumfuje na Svetskom prvenstvu.

-Više bih voleo da odigramo veoma ružno u finalu i pobedimo, nego da prikažemo lep fudbal a da izgubimo – rekao je Roben.

Roben se povredio na pripremnoj utakmici protiv Mađarske 5. juna i njegov nastup na Mundijalu je bio neizvestan. Reprezentacija je bez njega doputovala u Južnu Afriku, a fudbaler Bajerna je za to vreme obavljao brojne preglede, kako bi se utvrdilo da li može da igra na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  Sol Kembel potpisao jednogodišnji ugovor sa Njukaslom

Mesec dana kasnije, Svetska fudbalska federacija (Fifa) je nominovala Robena za Zlatnu loptu na Mundijalu, koja se dodeljuje najboljem igraču na turniru.

Roben je počeo samo tri od šest utakmica Holandije na Svetskom prvenstvu i odigrao 267 od mogućih 540 minuta. Tek pre tri nedelje je obavio ceo trening sa ekipom.

Povezana vest:  Hrvatski savez pozvao Gotovinu i Markača na meč sa Srbijom

I pored toga, postao je jedan od najboljih i najvažnijih igrača u timu, a Holandija je bez njega imala mnogo problema u napadu.

-Nisam još u najboljoj formi, pošto s vremena na vreme osećam posledice zbog povrede tetive. Mogu da igram, ali još igram pod bolovima. Bolje je, ali nije idealno – rekao je Roben.

Holandija je do sada dva puta igrala u finalu Svetskog prvenstva, ali oba puta je poražena.

Povezana vest:  SP ZA KLUBOVE, Seongnam u polufinalu SP za klubove

-Često smo slušali koliko je naša ekipa lepo igrala, ali to nije uspela da naplati. Mi tek treba da pokažemo naš najlepši fudbal – rekao je Roben.