djokovic_slavljeDAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA

Đoković: Zadovoljan sam igrom

 

Posle odličnog prvog meča u Spaladijum areni gde je Novak Đoković pobedio (deklasirao) Ivana Ljubičića sa 3:0 u setovima (7:6, 6:4, 6:1) Nole je bio zadovoljan učinjenim I dobijenim prvim bodom u četvrtfinalu.

-Sigurno da je mnogo bolje da se počne meč sa 1:0. Nema tu mnogo tajni. Skinuli smo teret za sledeći meč. Sada Viktor igra protiv Marina Čilića koji je favorit u tom meču. Ipak može biti rasterećeniji. Ne bi me čudilo da nakon prvog dana bude 1:1 – rekao je Novak Đoković.

Svetski reket broj dva nastavio je:

Povezana vest:  ATP RIM, Tipsarević i Kubot u četvrtfinalu dublova

-Zadovoljan sam sa svojom igrom iako sam imao krizni period na kraju prvog seta. Tada sam slabo servirao. Tu sam imao više sreće od Ljubičića. Prvi set je verovatno bio jedan od presudnih trenutaka u meču. Kasnije sam samo čekao njegove greške na njegov servis. Ukupno, zadovoljan sam igrom. Kako je susret odmicao, dizao sam nivo svoje igre što je rezultialo pobedom.

Na pitanje da li je vređanje publike uticalo na njegovu igru, prvi reket Srbije bio je precizan.

-U principu, znao sam da moram biti priseban i moram biti koncentrisan. Ne mogu uticati na publiku. Igrači i selektor Hrvatske bili su jako korektni. Na neke stvari ne možeš uticati i tako je to u životu. Očekivali smo vatrenu publiku, tako je i počelo. Na kraju sam čak dobio i aplauz a to mi puno znači. I dalje je sve vrlo otvoreno!

Povezana vest:  Tipsarević prva rezerva za završni turnir sezone

DJOKOVIC_forhendNa redu su kalkulacije.

-Ljubičić je uvek nezgodan igrač jer ima jako dobar servis. Ako ga ide, može da pobedi bilo koga. Presudan trenutak meča bio je taj prvi set. Da ga je on dobio, verovatno bi i meč otišao na drugu stranu. Radi se o jako iskusnom igraču. Svaki meč je otvoren. Videćemo – objasnio je Đoković – Zimonjić i Tipsarević je bilo planirano pre dva dana, ali sve će zavisiti o fizičkom stanju nas igrača. Ipak, na selektoru je da odluči ko će igrati u dublu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2010, Zimonjić i Srebotnik osvojili trofej na Rolan Garosu

Hrvatski novinari, naravno pitali su Đokovića i o Nikoli Piliću.

-Nisam se čuo s Nikolom Pilićem, ali je selektor sa njim u kontaktu. To je isto osetljivo pitanje i smatram da je dobro odlučio što nije želeo da dođe. On je iz ovog grada, sa Hrvatskom je osvojio Dejvis kup i sada pokušava nama da pomogne da napravimo isto – rekao je Đoković.