Insignia_SportsTourer_4x4_Opel u 2011.godini – efikasniji pogoni dolaze sa novim modelima
Opelovi inženjeri nikada ne spavaju na lovorikama, te modeli za 2011. godinu imaju veoma značajna poboljšanja kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2. Start/Stop tehnologija uvedena u Insignijinu gamu sada kombinuje snagu dizel motora sa Opelovim Adaptive 4×4 sistemom.
Corsa: Sada sa Start/Stop tehnologijom i efikasnijim vrhunskim OPC-om
Ekonomična Start/Stop tehnologija je ponuđena kao opcija za Corsa 1.3 CDTI model sa 55 kW/75 ks, kao i za Corsa Van, prvi model u segmentu mini kombija. Umesto praznog hoda na semaforu ili prelazu preko pruge, motor se zaustavlja kada vozač izbaci iz brzine i kada otpusti kvačilo. Kad se na semaforu upali zeleno svetlo, vozač jednostavno pritisne kvačilo za ponovno pokretanje motora, ubaci u prvu brzinu i krene. Eliminišući vreme praznog hoda, motori emituju manje izduvnih gasova i ono pto je važno je da prave manje buke.
U vrhu ponude je privlačna Corsa OPC koja je zadržala izvanredne performanse sa 1.6 turbo motorom od 141 kW/192 ks, zabeleživši izvanredno smanjenje potrošnje goriva od 0.6 l/100 km i smanjenje emisije CO2 za 9,5%. Ovaj superefikasan model čini da Corsa OPC dostigne ubrzanje od 100 km/h za samo 7,2 sekunde.
Najnoviji Corsa modeli imaju revitalizovan pogon sa potrošnjom goriva i emisijom CO2 smanjenom do 13% – kao i više snage motora kod većine modela. Pored toga što ima povećanu efikasnost ispod haube, Opelovi inženjeri su Korsi takođe dali kompletno novu šasiju, sa izmenama na oprugama, amortizerima, stabilizacionim polugama i zadnjoj osovini, koje služe poboljšanju udobnosti tokom vožnje, ne utičući na agilnost i zabavu u vožnji. Nova kalibracija električnog servo upravljača (EPS), sa revidiranim softverom, kao i novi materijal u upravljaču takođe pružaju bolju kontrolu i osećaj na upravljaču.
Meriva: Proširena ponuda dizel motora
Opel je najnoviji šampion fleksibilnosti. Druga generacija Merive je sada dostupna sa tri nova dizel motora, te sad ima osam snažnih pogonskih motora u svojoj ponudi. Kao rezultat toga, klijenti mogu da biraju između vodećih motora u ovoj klasi, pet dizel i tri benzinska motora, u rasponu snage od 55 kW/75 ks do 103 kW/140 ks.
Nova 1.3 CDTI ecoFLEX verzija kombinuje 21% više snage (70 kW/95 ks) i 11,2% manju emisiju  (119 g/km CO2) od svog prethodnika (55 kW/75 ks). Tu si još i sve nove, još snažnije verzije 1,7 litarskog CDTI motora, koji je dostupan sa šestostepenim ručnim menjačem, koji razvija 81 kW/110 ks i 96 kW/130 ks, sa do 300 Nm obrtnog momenta, uz prosečnu potrošnju goriva od 5.2 litre/100 km.
Astra hečbek: Veći izbor pogonskih motora
Dodatak novoj Astra porodici, karavan verzija, Astra Sports Turer će biti prestaljen na Sajmu automobila u Parizu (2. – 17. oktobar). Na tržište će doći krajem godine.
Kao i kod Astre hečbek, izbor benzinskih motora je proširen uvođenjem varijante sa 1,4-litarskim turbo motorom od 88 kW/120 ks, opremljenim šest-brzinskim ručnim menjačem. Troši samo 5,9 l/100 km (138 g / km CO2). Ovaj motor se nudi uz verziju od 103 kW/140 ks, koja je sada takođe dostupan sa šest-stepenskim automatskim menjačem.ListenRead phonetically
Dodatno fino podešavanje od strane Opelovih pogonskih inženjera takođe rezultira smanjenjem kombinovane potrošnje goriva i emisije CO2 za 4% kod verzije 1,7 litarskog CDTI motora, na 4,5 l/100 km i 119 g / km CO2.
Astra sada takođe po prvi put ima koristi od kombijacije Opelovog mehatroničkog FlexRide prilagodljivog vešanja sa spuštenom i napregnutijom sportskom šasijom.
Insignia: Veća ekonomičnost, prefinjenost i stil
Insignia ecoFLEX modeli – koji uključuju sedan, hečbek i karavan Sports Tourer – su prošli kroz niz tehničkih poboljšanja koji su rezultirali smanjenjem od 5% u kombinovanom ciklusu potrošnje goriva i emisije CO2.Listen
Read phonetically
Sa 2,0 CDTI motorom koji dostiže 96 kW/130 ks ili 118 kW/160 ks, najnovija Opel Insignia ecoFLEX sedan varijanta sata troši samo 4.9 l/100 km, dok emituje 129g/km CO2. Što se tiče Sports Turera, novi model je 5,1 litarski motor sa emisijom od 134 g/km. U mnogim evropskim zemljama ovi  modeli omogučavaju privatnim korisnicima, ali isto tako i floti korisnika da maksimalizuju poreske olakšice na vozilo.
Pored toga, svi dizel motori u Insigniji su imali koristi od poboljšanja koja smanjuju mehaničku i buku sagorevanja, doprinoseći većoj prefinjenost tokom rada i slabijim vibracijama unutar kabine. Kako bi podstakli ekonomičnu vožnju, „shift-up“ indikator na instrument tabli je sada standard sa svim ručnim menjačima.
Velika potražnja za Insignijinim Adaptive 4×4 sistemom je ohrabrila Opel da po prvi put upari pogon na sva četiri točka sa snagom dizel motora. Ovaj inteligentan sistem može da se kombinuje sa 2.0 CDTI motorim od 118 kW/160 ks, pružajući vozačima Insignije sve prednosti Adaptive 4×4 sistema kada je u pitanju stabilnost, trakcija i upravljanje, kao i ekonomične vozne karakteristike dizela.
Opelovi dizajneri enterijera takođe čine Insignijin izgled savremenim i modernim. Sport i Cosmo kabine su sada u ponudi sa vrhunskim enterijerom u ’Indian Summer’ (Indijansko leto) premijum koži, sa toplim bojama konjaka. To ostavlja snažnu modnu izjavu, sa kvalitetom koji je istaknut prepoznatljivim šavom na sedištima, umecima na vratima, volanu i menjaču brzina. Insignijin simbol, ’oštrica’ je takođe ušivena u sedišta i podne otirače.
Za sportski izgled, Opelov novi Sport Edition paket dolazi s enterijerom ugalj-crne boje u Sport i Cosmo varijantama. On usvaja OPC-Line pakete za enterijer i spoljašnjost, koji se sastoje od sportskog kožnog volana i menjača, aluminijumskih papučica i zatamnjenog šiber-stakla u kabini. Spoljašnji izgled uključuje  spuštene prednje i zadnje branike, šire bočne pragove i aluminijumske felne od 19 i 20 inča.
Opel LCV: Model za svaku potrebu
Unapređeni Opel Vivaro ima nove osobine koje uključuju moderan, ekonomičniji dizel motora i redizajnirani kokpit, dok zabavna ponuda sada nudi četiri nova sistema. 2.0 CDTI motor sa 66 kW / 90 KS i 84 kW/114 KS sada su dostupni s dizelskim filtrom za čestice (DPF). Smanjena potrošnja goriva kod dva 2.0-litarska CDTI motora sa DPF tehnologijom nudi dodatni potencijal uštede u smislu operativnih troškova. U zavisnosti od modela i verzije, kombinovana potrošnja goriva kreće se između 7,5 i 7,8 l/100 km. Jednako moćna, Combi ecoFLEX varijanta sa optimizovanom potrošnjom troši samo ListRead phonetically7.4 l/100 km.
Novi, nedavno lansirani Opel Movano odlikuje se inovativnim tehnologijama, vrhunskom funkcionalnošću i ekonomičnošću. Proširen izbor oblika koji dolaze s modelom za 2011 godinu takođe uključuje i vozila s posebnim opcijama, koje se mogu naručiti iz franko fabrike, kao što su okvir tela, stražnji kiper, trostrani kiper i vozila za dostavu. Širok izbor impresivno demonstrira izvanrednu raznovrsnost i fleksibilnost Movana.

Povezana vest:  Honda CR-Z, auto sa najboljim performansama