Brend PEUGEOT s ponosom predstavlja potpuno novi PEUGEOT 308 SW. Ima izražajan stil sa sportskim profilom i sofisticiranim zadnjim delom. Efikasan i ultra moderan, bez ugrožavanja osnovnih stvari i očekivanja kupaca u segmentu kompaktnih karavana.

Novi PEUGEOT 308 SW privlači pažnju i nudi:

  • Puno prostora za putnike, dužine 4,64 m i međuosovinskog razmaka 2,73 m,
  • Efikasnost, ništa se ne prepušta slučaju, novi PEUGEOT 308 SW je aerodinamički optimizovan sa Cx indeksom od 0,277 i SCx od 0,618 m, za smanjenje emisije CO₂ i potrošnje goriva,
  • Bezbroj skladišnih prostora u potpunosti posvećenih praktičnosti. Velika centralna konzola pruža prostor za svakodnevne stvari vozača i suvozača,
  • Modularnost za svakodnevnu upotrebu zahvaljujući sedištu u drugom redu, koje se može podeliti na 3 dela (40/20/40) i opremljeno je komandama za preklapanje iz prtljažnika,
  • Automatsko otvaranje prtljažnika za lak pristup sa punim rukama i dvodelnim dnom prtljažnika,
  • Zapremina utovara za sve lične i profesionalne aktivnosti sa maksimalnom zapreminom prtljažnika od 608 litara vode i do 1634 litara vode sa potpuno preklopljenim sedištem.

Vrh ponude i tehnološki, novi PEUGEOT 308 SW, baš kao i novi PEUGEOT 308, dolazi sa novim i poboljšanim PEUGEOT i-Cockpit®. Potpuno novo iskustvo sa više ergonomije, dizajna, užitka u vožnji, kvaliteta i povezanosti:

  • Novi kompaktni volan opremljen integrisanim komandama i grejačem,
  • Trodimenzionalni digitalni ekran u nivou očiju sa 10-inčnim displejem,
  • Inovativni 10-inčni centralni ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije sa novim PEUGEOT i-Connect® Advanced, intuitivnim i povezanim sistemom, identičnim okruženju pametnog telefona.
  • Novi i-prekidači zamenjuju panel klime. Svako dugme je u potpunosti podesivo i predstavlja prečicu do određene funkcije na centralnom ekranu.
  • Povezivanje sa četiri USB C konektora, bežičnim preslikavanjem i mogućnošću povezivanja dva telefona preko Bluetooth-a istovremeno.
Povezana vest:  Citroen na Beotruck-u

Novi PEUGEOT 308 SW ima najnoviju generaciju poluautonomnih pomoćnih sredstava za vožnju, za još veću sigurnost, sa paketom Drive Assist 2.0 (dostupan krajem godine). Sastoji se od adaptivnog tempomata sa funkcijom “Stop and Go” (automatski menjač EAT8) i upozorenjem na napuštanje trake i dodaje tri nove funkcije dostupne na magistralnim putevima: poluautomatska promena trake, rana preporuka brzine i prilagođavanje brzine u krivini.

Novi PEUGEOT 308 SW dolazi sa nekoliko tipova motora, plug-in hibridi (HIBRID 225 e-EAT8, HIBRID 180 e-EAT8), benzinske verzije (PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 i PureTech 130 S&S EAT8) i dizel verzije (BlueHdi 130 S&S BVM6 i BlueHdi 130 S&S EAT8).

U zavisnosti od zemlje, novi PEUGEOT 308 SW možete kupiti na veb stranici brenda za 100% digitalno iskustvo kupovine, zamenu, finansiranje i izbor mesta isporuke.

TRŽIŠTE I KUPCI

Novi PEUGEOT 308 SW deo je C segmenta, tržišta na kojem PEUGEOT već dugi niz godina postiže puno uspeha.

Iako je direktan konkurent SUV segmentu, ovaj segment ostaje konstantan od 2010. godine, potražnja u Evropi ostaje jaka, a prognoze prodaje su stabilne i za naredne godine.

Baza kupaca karavana je i najmlađa i najdinamičnija u C segmentu i veoma je vezana za siluetu. Najzastupljeniji su aktivni parovi, sa decom ili bez dece, koji intenzivno koriste svoja vozila (oni su najčešći vozači u segmentu). Veoma su zahtevni i imaju mnoga očekivanja, poput stila, užitka u vožnji i tehnologije, bez ugrožavanja zapremine i prostranosti.

Povezana vest:  Premijera nove hibridne Kia Optime

U tom kontekstu je novi PEUGEOT 308 SW u stanju da zadovolji sve potrebe i sve grupe kupaca (70% profesionalnih i 30% privatnih) i spreman je da pridobije nove kupce. Novi PEUGEOT 308 SW pozicioniran je na vrhu ponude sa konceptom zasnovanim na ovim ključnim temama: dizajn, efikasnost, tehnologija i modularnost.

INTENZIVAN

Izazov za novi PEUGEOT 308 SW u pogledu stila bio je pružiti karakter i želju, istovremeno nudeći odličnu zapreminu gepeka.  Oblik konstrukcije je optimizovan za dizajn vrlo kosog krova i povećanje površine materijala dostupnog za oblikovanje zadnjeg dela, bez ugrožavanja unutrašnjeg prostora.

Novi PEUGEOT 308 SW je automobil snažne ličnosti koji oličava pojam stila kao funkcije. Dizajniran je da privuče pogled prema objektu čiji je glavni cilj veliki gepek, prostor u kabini i praktičnost. Međuosovinsko rastojanje je 55 mm duže u odnosu na običnu verziju.

Novi PEUGEOT 308 SW ima karakterističan oblik  zadnjeg dela, oblikovan u dubini, što stvara izražen unos svetlosti koji pritiska automobil na zemlju, što je ključ njegovog stava.

Dizajn bočnog prozora, koji pada brže od krova, stvara varijaciju u materijalu što novom PEUGEOT 308 SW daje posebno dinamičnu siluetu u segmentu.

Zadnji kraj ima ultra tanka LED svetla, ali bez crne trake koja ih povezuje, novi PEUGEOT 308 SW umesto toga pokušava da poveća količinu opažene karoserije, posebno na zadnjem delu, kako bi odražavali njegovu dodatnu zapreminu.

Povezana vest:  Audi RS6 Avant poseduje nezamislive performanse

Zadnji deo je dizajniran da optimizuje protok vazduha za aerodinamične performanse.

Na prednjem delu, novi PEUGEOT 308 SW nosi novi grb marke PEUGEOT u rešetki koja mu je u potpunosti posvećena.

Dizajn i tehnološka evolucija, radar za pomoć u vožnji nestaje iza marke (tehnologija koja koristi indijum kompatibilan sa radarskim talasima), dajući mu ponos na mestu. Registarska tablica je premeštena na dno prednjeg kraja.

Prednja svetla koriste LED tehnologiju od osnovnog nivoa opreme. Prednja svetla su oštra kako bi doprinela dinamici i identitetu ovog novog PEUGEOT 308 SW. Proširena su dnevnim svetlima u obliku očnjaka na prednjem braniku. Ovaj svetlosni potpis savršeno je u skladu sa trenutnim PEUGEOT-ovim stilom, koji se na prvi pogled može prepoznati danju i noću.

Na nivoima GT / GT Pack, Full LED farovi su još tanji i postaju PEUGEOT Matrix LED tehnologija, za veću efikasnost i sigurnost u svakodnevnoj vožnji.

Sa zadnje strane svetla usvajaju potpunu LED tehnologiju koja prikazuje 3 kandže za moderan svetlosni potpis, specifičan za brend.

Novi PEUGEOT 308 SW dolazi u 7 boja:

      Avatar plava,

      Elixir crvena,

      Pearl bela,

      Banquise bela,

      Artense siva,

      Platinum siva,

      Perla Nera crna.