toyota-verso-s-debuts-at-paris-motor-show-20-milionito Toyota vozilo u Evropi isporučeno u Španiji

 

Veliki uspeh u istoriji Toyote u Evropi postavljen je danas isporukom 20-milionitog vozila. Tamno plava Toyota Verso 2.0 D-4D predata je žitelju Valensije, g. Gabriel Jiménez, tokom ceremonije proslave koja se održala u poslovnom prostoru Toyota Spain (Toyota Espaňa – TES) u Madridu. Ovom događaju je prisustvovao Miguel Fonseca (potpredsednik prodaje i marketinga Toyota Motor Europe – TME), Orhan Özer (predsednik i glavni izvršni direktor Toyota Motor Manufacturing Turkey – TMMT) kao i vodeći rukovodioci Toyota Spain, Katsuhito Ohno (predsednik i glavni izvršni direktor) i Jacques Pieraerts (potpredsednik).

Miguel Fonseca (TME potpredsednik) izjavio je tokom današnje proslave: -Počastvovani smo i uzbuđeni što proslavljamo ovaj značajan uspeh, jer Toyota je postala sinonim za vrhunski kvalitet i inovacije u svesti naših kupaca još od vremena kada su prva Toyota vozila počela da se voze na putevima Evrope pre 50 godina.

Povezana vest:  Fantastična ponuda iz Opela – specijalno za BG CAR SHOW!

Dodao je i: -Ostajemo posvećeni svom motivu zadovoljstva kupaca kako je to zacrtao naš osnivač Kiichiro Toyoda.

U februaru 2000, Toyota je isporučila svoje 10-milionito vozilo, Toyotu Avensis proizvedenu u Velikoj Britaniji za kupca iz Nemačke. Bilo je potrebno 40 godina da Toyota 2

dostigne prodaju prvih 10 miliona vozila u Evropi i u samo 10 narednih godina dostigla je cifru od 20 miliona.

Kupac vozila, g. Jiménez je rekao: – Ovo je moja prva Toyota i neizmerno sam srećan. Osećam se vrlo ponosnim što sam vlasnik 20-milionite Toyote u Evropi. Izabrao sam Verso jer on pruža mnogo pogodnosti, prostranu unutrašnjost i, naravno, dobre performanse. Siguran sam da ćemo moja familija i ja uživati u ovom novom vozilu.

Povezana vest:  U poslovnim rezultatima Chevrolet Europe za prvi kvartal ističe se odličan rezultat

Potpredsednik Toyota Spain (TES), Jacques Pieraerts, podržao je familiju Jiménez na njihovom izboru vozila dodavši: „Toyota Verso predstavlja jedan od ključnih modela na našem tržištu. Od kako je u Španiji lansiran pre devet godina, postao je referenca u svom segmentu i nastavio da bude omiljeni model našim klijentima.“

Toyota Verso pruža visoke ekološke performanse sa Toyota Optimal Drive tehnologijom u svim motorima iz game i beskompromisni je izbor kupaca MPV C segmenta koji traže prostranost, praktičnost i dinamično stilsko rešenje uz nenadmašno zadovoljstvo u vožnji. Evropski program za procenu novih automobila (Euro NCAP) nagradio je ove godine Verso najvišom ocenom (5 zvezdica) za bezbednost vozila.

Povezana vest:  Opel Insignia Sports Tourer: Vuča prikolice bez stresa

Predsednik i glavni izvršni direktor Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) Orhan Özer je rekao: – Vrlo smo uzbuđeni što je 20-milionito Toyota vozilo prodato u Evropi baš Toyota Verso, vozilo specifično napravljeno za evropsko tržište. Ceo proizvodni tim u našoj fabrici koja se nalazi u Adapazari ponosan je na vrhunski kvalitet koji pružamo našim kupcima.

Kao jedna od devet Toyotinih proizvodnih fabrika širom Evrope, TMMT proizvodi Toyota Verso i Auris modele. Zapošljava približno 3000 radnika i predstavlja investiciju od ukupno 1,2 milijarde evra.