dacia_dusterDacia Duster favorit za evropski auto godine

 

Nakon što je napravio pometnju u segmentu kompaktnih SUV vozila, Dačijin model Duster, nastavlja svoju uspešnu priču. Prvi rumunski SUV upravo je dospeo među sedam finalista ovogodišnjeg izbora za evropski automobil godine.

Žiri sačinjen od 59 automobilskih novinara iz 23 evropske zemlje je među 41 kandidatom izabrao sedam najboljih, a pobednik će biti poznat krajem novembra ove godine.

Povezana vest:  2010. rekordna godina za Chevrolet u Europi

Na ovaj način je Dacia ušla među samu elitu automobilske industrije, a prolazak Dustera među finalne kandidate je veliko priznanje za ovaj automobil, koji u skladu sa filozofijom Dacie krasi izuzetno pristupačna cena, robusnost, prostranost, te odlične mogućnosti pri terenskoj vožnji.

-Izuzetno smo ponosni na činjenicu da se Duster našao među sedam finalista najprestižnijeg automobilskog izbora u Evropi. Ova kandidatura potvrđuje kvalitet naših automobila, koji su se dokazali i na zahtevnim tržištima Zapadne Evrope. Sa više od 80.000 narudžbi zabeleženih širom sveta, Duster je značajan ambasador brenda Dacia – izjavio je Fabrice Cambolive, komercijalni direktor Dacie.

Povezana vest:  Prvo pojavljivanje novog Chevrolet Camaro modela u Evropi