LewisHamilton5FORMULA 1

 

Hamilton: Niko ne pojeduje veći sirovi talent od Alonsa

 

Iako se s njim, blago rečeno, nije dobro slagao dok su obojica vozila za MekLaren, Luis Hamilton je danas pun poštovanja prema Fernandu Alonsu.

Jasno je to iz njegovih izjava koje je dao nakon nedeljne Velike nagrade Brazila, pretposlednje ovogodišnje trke Svetskog prvenstva Formule 1.

Povezana vest:  MOTO GP, Pedrosa prekinuo dominaciju Marqueza

Alonso, podsetimo, uoči završnice sezone u Abu Dabiju ima osam bodova više od Marka Vebera i 15 od Sebastijana Fetela, obojice Red Bulovih vozača. Hamilton je na četvrtom mestu u ukupnom poretku sa 24 boda manje od Španca.

-Ukoliko osvoji naslov, Alonso zaslužuje da uđe u društvo najvećih imena u istoriji Formule 1. Teško je naći nekoga ko poseduje veći sirovi talenat od njega – izjavio je Hamilton za Mirror.

Povezana vest:  FORMULA 1, Mihael Šumaher: Na sreću, nije mi se ništa dogodilo

Osvrnuo se Britanac i na zajedničke dane s Alonsom u MekLarenu. Španac je u ekipi iz Vokinga izdržao samo jednu sezonu, nakon čega se, smatrajući da je MekLaren favorizirao Hamiltona, vratio u Reno.

-Ne bih imao ništa protiv da mi Alonso opet bude klupski kolega, ali zadovoljan sam trenutnom situacijom. Kad god dođe u Cirih, Fernando mi pošalje poruku da se nađemo – otkrio je Hamilton.

Povezana vest:  FORMULA 1, Šef Red Bula Horner: Ne mogu da predvidim šta će se desiti