4 X3BMW X3 – zadovoljstvo u vožnji bez kompromisa

 

 

 

Povodom početka prodaje novog modela BMW X3 u Srbiji, u utorak, 09.novembra, sa početkom u 13.45, u BMW salonu, Delta Motors, priređena je konferencija za novinare.  Tom prilikom, novinarima su se obratili:

 

-Rajko Mandić, Generalni direktor Delta Automoto/Delta Motors

-Alan Harris, Direktor regije Afrika, Karibi i istočna i jugoistočna Evropa

-Nemanja Lazić, Direktor prodaje Delta Motors

2 X3Novi BMW X3 je druga generacija sportskog terenskog vozila (Sport Activity Vehicle), znatno povećanog korisnog prostora, optimizovane funkcionalnosti i povećane udobnosti u vožnji. Novi BMW X3 je model koji učvršćuje svoju vodeću poziciju kada su u pitanju pokretljivost i efikasnost, uz pomoć novih motora, osmostepenog automatskog menjača, inovativne tehnologije vešanja i BMW-ove Efikasne Dinamike (EfficentDynamics)

Povezana vest:  Novi Opel ADAM S – Moderna džepna raketa sa premijum momentom

Kod novog BMW X3 modela, funkcija „Auto Start Stop“ po prvi put je primenjena u kombinaciji sa šestocilindričnim linijskim motorom i osmostepenim automatskim menjačem. Tehnologija xDrive sa pogonom na sva četiri točka usklađena je za optimizovanu dinamiku vožnje u standardnoj verziji, a kontrola performansi (Performace Control) postoji kao opcija.

Po prvi put na BMW X modelu, javlja se novoosmišljena tehnologija vešanja, kao i promenljivo sportsko upravljanje kao opcija. Ovo je takođe prvi BMW X model sa opcionom Kontrolom Amortizera (Damper Control) i Dinamičkom Kontrolom Vožnje (Dynamic Drive Control).

Povezana vest:  Besplatne provere pred zimsku sezonu u Opelovim servisima

bmw_x3_unutrasnjostProstraniju unutrašnjost obezbeđuje najviši stepen promenljivosti enterijera, zahvaljujući naslonu zadnjeg sedišta deljivom u odnosu 40:20:40, a maksimalna zapremina prtljažnog prostora je 1.600 litara.

Čitav niz BMW opcija Vožnje sa Navođenjem (Connected Drive), jedinstven u ovom segmentu: Displej na vetrobranu (Head-Up Display), pristup internetu, kamera za kretanje unazad sa pogledom odozgo.

Na tržištu se mogu naći: BMW X3 xDrive20d, četvorocilindrični dizel sa četiri cilindra (135 kW/184 Ks) i šestocilindrični linijski benzinski BMW X3 xDrive35i (225 kW/306 Ks). Od 2011. u prodaji će biti i benzinski X3 xDrive 28i (190 kW/258 Ks).

Povezana vest:  Opelova kompaktna klasa: 75 godina priče o uspehu