LewisHamilton3FORMULA 1

HAMILTON PODRŽAVA VEBERA

Navijam za Marka

 

Vikend u Brazilu nije bio preterano uspešan za vozača Meklarena Luisa Hamiltona. Britanac je osvojio četvrto mesto koje ga održava u borbi za titulu samo teoretski pred poslednju trku sezone u Abu Dabiju.

Da bi uopšte osvojio drugu titulu u karijeri potrebna mu je pobeda na Jas Marini, ali da pritom Fernando Alonso ne osvoji ni bod, dok bi dvojac Red Bula Mark Veber i Sebastijan Fetel morali da osvoje manje bodova nego što im je potrebno. Zato nije ni čudo što je Hemilton na kladionicama potpuni autsajder.

Povezana vest:  DAKAR RELI, Pobede Farije i Sainca u šestoj etapi, Sagmajster 65!

Uprkos minimalnim šansama Britanac odbija da odustane, ali takođe priznaje da navija da Mark Veber osvoji titulu ukoliko već on to ne može da učini bez obzira na udes sa Australijancem u Singapuru koji mu je odneo nekoliko dragocenih bodova.

– Voleo bih da vidim Marka kako osvaja titulu. Ove godine je bio odličan, zaista sam imresioniran – kaže Hemilton ne zaboravljajući ni druga dva kandidata. – Fetel je neverovatno brz, a i Fernando je bio dobar pred kraj sezone pa bi bilo ko od njih mogao do krune. Ipak, Mark je uradio sve kako treba ove godine, osim onog našeg sudara.

Povezana vest:  RELI „PLAVI KORIDOR“ 2013, Prirodan gas kao gorivo rešenje za smanjenje emisije CO2

Pred trku u Abu Dabiju Hamilton je upozorio rivale da nema nameru da se skloni sa strane i posmatra kako se oni bore.

– Ne razmišljam o njima. Još uvek imam priliku pa ću pokušati da pobedim. NJih trojica imaju više da izgube od mene pa neću bežatio od njih. Odlazim u Abu Dabi da pobedim uprkos tome što nemamo najbrži bolid, a to znači da će biti veoma teško – svestan je šampion iz 2008. – Možda ću biti četvrti a trojica ispred mene ne završe trku. Svašta može da se desi.

Povezana vest:  Doviciozo ostaje u Dukatiju još dve sezone, Janone napušta ekipu

Osvajanje titule za Britanca deluje gotovo kao nemoguća misija, ali Hemilton ne želi da se osvrće i žali na incidente koji su mu se desili u Monci i Singapuru odnevši mu važne bodove.

– Možda će na kraju sezone to imati uticaj, ali nije važno jer iako možete žaliti za prošlošću to vam ne donosi ništa dobro. Da smo imali brži bolid i bili napred kao Red Bul tokom cele sezone bilo bi lakše izbeći nevolje i osvajati bodove – smatra Hamilton.