sumaherFORMULA 1

 

Ros Brovn: Sledeće godine očekujte starog Šumahera

 

Povratak sedmostrukog svetskog prvaka u Formuli 1 dočekan je uz veliku pompu. Suprotno je to onome što Mihael Šumaher trenutno nudi na stazi.

Već se sakupio velik broj onih koji su njegovo reaktiviranje opisali kao pogrešan potez nakon što je iz petnaest odrađenih trka osvojio tek 46 bodova. Dovoljno za slabo deseto mesto u ukupnom poretku i nastavak kritika i prigovore dušebrižnika koji ga ponovno guraju u penziju.

Povezana vest:  FORMULA 1, Maldano drugi vozač Vilijamsa

Ros Brovn, šef tima Mercedes GP, za koju Šumaher nastupa, brani svog pulena:

-Naravno da je Mihael razočaran, međutim, uživa u svemu. I dalje želi da radi s inžinjerima, pronađe način za napredak i silno je u tome motivisan. Osim toga, uživa u trkama. Jasno, frustrira ga to što nije bolji, ali verujte mi, Mihael je ambiciozan i sigurno do sedam naslova nije došao brzim odustajanjima. Kakvog bi smisla njegov povratak imao da sada spakuje kofere? Budite uvereni da se to neće dogoditi – kaže Brovn uveren i to da će prelazak na Pirelijeve gume (s Bridžestonovih) sledeće sezone pomoći pobedniku 91 trke u Formuli 1.

Povezana vest:  Borković: Najzad se sjajno osećam u automobilu

-Njegov način vožnje zavisi od jačine prednjih guma. One moraju da izdrže njegovo naglo kočenje i vozačke manevre koji ga krase. Ove ovosezonske su vrlo neuobičajene. Očekujemo da će Pirelijeve više odgovarati Mihaelovom načinu vožnje, a 2011. ionako svi kreću od nule pa će svi nedostaci koje možda sada ima nestati. Očekujte starog Mihaela sledeće godine. Formula 1 je vrlo kompetitivno takmičenje u kojem nekoliko desetinki čini razliku između uspešne i neuspešne sezone. Negde na sredini ove odlučili smo da se okrenemo budućnosti, što znači pripremi bolida za 2011. Šumaher na tome intenzivno radi s mehaničarima, inžinjerima i ljudima zaduženim za aerodinamiku – zaključio je Brovn.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2013, Sainc pobednik prve etape Dakar relija