IMG 3512 aSvečano proglašenje istočno evropskog šampionata u moto sportu 2014

Pred više od 200 zvanica, u beogradskom hotelu Zira, održano je proglašenje istočnoevropskog šampionata u 2014. godini, na kome su dodeljene nagrade najboljima u svim moto disciplinama kao i onima koji su doprineli afirmaciji i razvoju ovog sporta u zemlji i inostranstvu. Pored šampiona, svečanosti su prisustvovali predsednik Volfgang Srb, i svi članovi upravnog odbora Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa), kao i članovi skupštine Balkanske Moto Unije (BMU). Za izuzetan doprinos i zalaganje u unapredjenju razvoja moto sporta u Srbiji, dodeljna su dva specijalna priznanja Auto-moto savezu Srbije (AMSS) i AMS Osiguranju. Nagrade su primili Mirko Butulija, predsednik AMSS, Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS i Vučeta Mandić, generalni direktor AMS Osiguranja.
Predstavnici AMSS, koji su na proglašenje došli direktno sa generalne skupštine Svetske autombilske federacije (FIA), održane u Kataru, u obraćanju svim dobitnicima pehara istakli su da će nastaviti da daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarodnim okvirima. Prema rečima Mirka Butulije, AMSS će, kao nosilac razvoja auto-moto sporta u Srbiji, nastojati da se ova sportska disciplina dodatno unapredi i popularizuje u čemu ima punu podršku kako najuticajnih međunarodnih insititucija, FIM Evrope za moto-sport i FIA za auto-sport, tako i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Ova sportska godina ostaće upamćena po tituli šampiona istočne Evrope u MK disciplini, i titulama vicešampiona u RR i MX disciplinama koje je ostvario nacionalni moto tim republike Srbije. Za osvojene uzastopne tri titule dodeljene su i tri zlatne kacige. Nacionalni šampioni koji su dobili ovo najprestižnije priznanje su Dragan Dragoj i Vuk Tomanović u kategoriji motocikala sa prikolicom, MK disciplina, Miodrag Stanojević, MX disciplina, i Gabor Sagmajster u MX 1 i MX 3 disciplini.

Povezana vest:  FORMULA 1, Veber vozio četiri trke sa slomljenim ramenom