vw_logoVolkswagen koncern će investirati 51,6 milijardi evra u narednih pet godina

 

 

Volkswagen Koncern će investirati oko 51,6 milijardi evra u automobilski sektor u narednih pet godina. Investiranje u imovinu, fabrike i opremu će iznositi 41,3 milijardi evra. Više od polovine ovog iznosa će biti investirano samo u Nemačkoj. Pored ovih investicija, ovaj ukupni iznos obuhvata i dodatke uz aktivirane troškove razvoja od 10,3 milijarde evra. Ovo je rezultat planiranja investicija koncerna za period od 2011. do 2015. godine.

-Volkswagen koncern će uticati na tehnološku prekretnicu u ključnim oblastima automobilske industrije i da bi se to ostvarilo koncern će nastaviti da investira u ekološke tehnologije, ekonomične pogone i nove modele. Mi sistematično težimo ka ostvarenju ciljeva naše Strategije 2018. kako bismo dodatno povećali našu profitabilnost i kako bi VW postao najbolja automobilska grupa u budućnosti. Ovaj investicioni program će imati značajnu ulogu u tome – rekao je prof. dr Martin Winterkorn, predsednik Upravnog odbora Vokswagen AG.

Povezana vest:  Nova generacija 1.6 turbo motora otvara sezonu novih Opelovih pogonskih sistema

-Ove investicije ističu cilj Volkswagena da postane vodeći proizvođač automobila za svoje kupce, zaposlene i akcionare, jer naše investicije ciljaju tačno na pomenute tri grupe – rekao je Bernd Osterlo, predsednik radničkog saveta VW koncerna.

Sa 27,7 milijardi evra, koncern će veći deo iznosa investirati u imovinu, fabrike i opremu u automobilskom sektoru, pri čemu će raditi na modernizaciji i proširenju game modela svih brendova. Glavni fokus će biti na novim vozilima, naslednim modelima i derivatima u skoro svim klasama vozila, baziranim na modularnoj tehnologiji. Ovo će omogućiti Volkswagen koncernu da sistematično nastavi da uvodi nove modele na tržište koncentrišući se na nova tržišta i segmente. U pogledu tehnologije pogona, nove generacije motora će biti lansirane sa poboljšanim, unapređenim performansama, potrošnjom goriva i nivoima emisionih klasa.

Povezana vest:  Procurela prva fotografija Mercedesa B-klase

Koncern nastavlja dalje svoj put ka razvoju hibrida i električnih motora.

Stalni napredak u proizvodnim procesima znači da novi proizvodi takođe zahtevaju promene koje se moraju izvršiti u delovima fabrika za presu, farbanje i montažu vozila. Nova fabrika u Severnoj Americi će početi sa radom 2011. godine. Osim za proizvodnju, investicije su uglavnom planirane i u oblasti razvoja, obezbeđenja kvaliteta, nabavke rezervnih delova i informacione tehnologije.

Povezana vest:  Chevrolet promoviše Volt u okviru Kinect-a za Xbox 360