Audi urban conceptAudi urban concept

Novo konceptno vozilo je potpuno novi koncept sa 1+1 mestom za putnike, namenjeno vozačima koji uglavnom voze u zagušenim urbanim zonama. U pitanju je tehnička studija, koja će zvanično biti prikazana na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu.

Urban koncept ne spada u neki od klasičnih segemenata, već kombinuje karakteristike trkačkih automobila, zabavnih vozila i urbanih vozila u jednu, potpuno novu, celinu.

Povezana vest:  HERE nastavlja da mapira Srbiju u 3D

Razvojno odeljenje je kao fokus imalo minimalnu težinu, odnosno intezivno korišćenje ultra laganih legura, ali i na principe efikasnosti i redukcije. Rezultat je koncept vozilo bez nepotrebnog viška kilograma koje se koncentriše na samu srž kretanja.

Dizajn, sam po sebi, daje akcenat na pokret, tako da je karoserija tako projektovana da u potpunosti odslikava kretnju. Urban koncept vozilo koristi 21” felne.Audi urban concept_1

Povezana vest:  Modeli za 2012: Opel Corsa, Meriva, Astra sa još manjom potrošnjom goriva

U unutrašnjosti se nalazi mesta za dva putnika, koji sede u delimično pognutom i sportskom položaju, veoma nisko. Sve kontrole i materijali su podređeni činjenici da je cilj bila minimalna težina. Vozač može podesiti položaj nožnih komandi i upravljača, kako bi prilagodio vozačku poziciju svojim potrebama.

Tehnologija u urban konceptu odslikava sposobnosti i mogućnosti razvojno istraživačkog odeljenja Audi, a posebno ističe potencijal korišćenja ultra laganih materijala. Kokpit je pravljen od CFRP materijala, a od istog materijala su pravljeni donji delovi sedišta.

Povezana vest:  Opel dobitnik nagrade "Connected Car" za IntelliLink

Za pogon su zadužena dva e-tron elektro motora, dok će energija stizati iz litijum jonske baterije.Audi urban concept_2