seat_alhambra

SEAT Alhambra – najbolji MPV

SEAT Alhambra je osvojio nemačko priznanje 2011. “Najbolji MPV” u kategoriji uvezenih vozila prema glasovima čitalaca poznatog nemačkog automobilskog magazina „Auto motor und sport“ na godišnjoj ceremoniji “Najbolja vozila” u Štutgartu.

SEAT-ov fleksibilni i svestrani model je obezbedio 17.7 % glasova, znatno nadmašujući poznate rivale kao što su Renault Espace (12 %) i Skoda Roomster (11.7%). Čitaoci su svoje glasove dali za kandidate u deset različitih kategorija, a rezultati su objavljeni na ceremoniji dodele nagrada “Najbolja vozila u 2011” koja se ove godine održala po 35. put.

Povezana vest:  Opel Astra Sports Tourer - priča o uspehu, proizvodna prekretnica: stohiljadita Astra u karavanskoj izvedbi silazi sa proizvodne trake

Za novi model SEAT Alhambra – lansiran u septembru 2010. – ovo je već druga nagrada čitalaca u Nemačkoj. Prva nagrada je bila “Auto Trophy 2010” u novembru prošle godine, gde je veliki SEAT MPV pobedio u kategoriji “Najbolje MPV vozilo iz uvoza” sa preko 48 % glasova čitalaca.

Pored toga što je osvojio dve nemačke nagrade, Alhambra je nedavno imenovana od strane prestižnog britanskg auto magazina „What Car?“ kao osvajač MPV titule. Ne samo da ovaj automobil impresionira stručnjake i čitaoce, već ima i veoma dobre rezultate na Euro NCAP crash testovima. Sa nedavnim rezultatom od 5 zvezdica, SEAT Alhambra je dobio najveći mogući rezultat, sa posebno dobrim performansama u pogledu zaštite odraslih putnika sa ocenom od 96 %.

Povezana vest:  Saradnja Mazde i modnog dizajnera Bate Spasojevića