hyundai_i40Hyundai najavljuje novi model – u martu stiže i40

 

 

Nedugo nakon zvanične promocije modela ix20 na evropskim tržištu, Hyundai nastavlja sa žestokim tempom predstavljanja novih modela u svojoj sve bogatijoj i modernijoj ponudi.

Naredni evropski Hyundai će biti model i40, čije se prvo predstavljanje očekuje u martu mesecu naredne godine u okviru sajma automobila u Ženevi.

Povezana vest:  Volkswagen Bulli stiže iz Meksika 2014. godine?

Za premijerno predstavljanje Hyundai se odlučio na pomalo neuobičajen redosled. Naime, novi i40 će biti prvo predstavljen u karavanskoj verziji, a već na jesen naredne godine i u limuzinskoj verziji.

Novi Hyundai će deliti platformu nove Sonate, koja beleži odlične prodajne rezultate u SAD-u, a evropski dizajn je osmišljen u Hyundai evropskom centru u Nemačkoj. Ujedno, unutrašnjost odlikuje prostranost, praktičnost i materijali koji će biti i iznad standarda ovog segmenta.

Povezana vest:  Nova Opel Cascada stigla u Srbiju - Glamurozni kabriolet za sva godišnja doba

Hyundai je posebnu pažnju posvetio ponudi motora i performansama. U početku i40 dolazi sa 1.7 CRDi turbodizel motorom u verzijama sa 115 i 134 KS, a kasnije i u verziji sa dvostrukim turbopunjačem. U ponudi benzinskih motora, za sada, je najavljen samo 2.0 GDI sa 174 KS.

Novi i40 će svakako biti najinovativniji Hyundai do sada, te bi trebao ozbiljno da ugrozi većinu postojeće konkurencije u svom segmentu, uključujući i najpopularnije nemačke i japanske modele. Također, očekuje se da će Hyundai i40 svojim tehničkim inovacijama nastaviti pozitivan trend o promeni same percepcije ove marke kod kupaca.

Povezana vest:  Ševrolet – Stotinu godina ikoničnih automobila