happynewyearseveDOČEK NOVE 2011

 

Skromniji doček na otvorenom širom Srbije

 

Doček Nove 2011. u gradovima i opštinama Srbije biće skromniji nego prethodnih godina, bez zvučnih imena estradne scene i muzike po trgovima, a više u domaćinskoj atmosferi s prijateljima. Ima, međutim, i gradova koji ne odustaju od novogodišnje svirke na otvorenom, pa će tako Novosađane na Trgu slobode zabavljati beogradska rok grupa Van Gog.

Muzički program obogatiće i novosadski bendovi Bestbit (The Bestbeat) i Frajle i samostalni izvođači Olah Vince, Mumin (Moomin), Cveta Majtanović i Vlada Aćić. Grad Novi Sad je za ovu priliku izdvojio 20 miliona dinara, od čega je polovina namenjena u humanitarne svrhe za pomoć najugroženijima. Kao i prethodnih godina, organizatori dočeka su posebnu pažnju posvetili obezbeđenju, pa će biti pojačano prisustvo policije u centru grada i postavljene zaštitne ograde. Biće strogo zabranjen unos pirotehničkih sredstava, hladnog oružja i alkohola.

Povezana vest:  „LEPOTICA I ZVER“: PRIČA STARA POPUT SAMOG VREMENA

Nišlije imaju priliku da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu uz učešće „domaćih muzičkih snaga“. Za sada se ne zna ko će nastupati od pevača i muzičara. Na Trgu kralja Milana nastupiće ansambl „Groš“, Oliver Katić, drugopolasirani u TV takmičenju „Ja imam talenat“ i sastav „Mambe blue“. U ponoć je planiran vatromet, a troškovi će biti pokriveni prihodima od sponzora.

Povezana vest:  "Parada ponosa" 2. oktobra, lokacija još uvek nepoznata

U organizaciji Ustanove za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici i uz podršku grada i ove godine na centralnom trgu biće organizovan doček Nove godine, najavio je direktor te ustanove Josip Novotni. U glavnom delu programa nastupice grupa „Apsolutno romantično“, a u nastavku rok-grupa „Karavan“. U ponoć je planiran vatromet, a okupljenim građanima Novu godinu će čestati predstavnik grada. Iz gradske uprave u tu svrhu biće izdvojeno 1,5 miliona dinara. Za dekoraciju centra grada, Direkcija za izgradnju grada uložiće 350.000 dinara.

Povezana vest:  Modni fotograf Pavel Surovi priredio spektakl o kome će se još dugo pričati

Tradicionalni dočeci biće organizovani u Subotici, Jagodini i Sjenici, ali će ovog puta izostati u Kragujevcu i Loznici. Doček Nove 2011. godine u Kragujevcu prati slogan „Slušaj lokalno-slavi globalno“ u okviru kojeg će nastupiti popularne kragujevačke rok grupe na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. U ponoć je planiran vatromet. Iz kragujevačke gradske uprave najavljuju da ništa bogatije neće biti ni za doček Srpske, odnosno Pravoslavne nove godine, koja se dočekuje 13. januara po Julijanskom kalendaru.