2010 12 14 Chevrolet VoltPočinje isporuka Chevrolet Volta trgovcima u SAD-u

 

Prvi primerci Chevrolet Volta krenuli su u ponedeljak iz fabrike Detroit-Hamtramck prema prvim tržištima na kojima će biti ponuđeno ovo revolucionarno vozilo. Kupci u Kaliforniji, Teksasu, Vašingtonu i Njujorku dobiće svoje prvo i svetski jedinstveno električno vozilo s produženim dosegom u narednih nekoliko dana. Ovo su prva od planiranih 160 vozila koja će biti poslata trgovcima u toku ove nedelje.

Povezana vest:  Objavljene prve fotografije Toyote Verso-S

 

„Današnji dan predstavlja istorijski trenutak za Chevrolet“, rekao je Tony DiSalle, direktor marketinga za Volt. „Voltom smo redefinisali svet automobilskog prevoza i uskoro će prvi kupci moći da iskuse svakodnevnu vožnju bez utroška i kapi benzina, kao i dodatnu slobodu putovanja na veće udaljenosti, kada i gde god požele.“

 

U srcu Volta je električni pogonski sistem Voltec koji kombinuje električnu vožnju isključivo na bateriji s visokoučinkovitim motorom na benzin. Ova kombinacija daje Voltu preko 560 km dosega pre potrebe za ponovnim punjenjem baterije ili malog rezervoara za gorivo. Volt je jedino električno vozilo koje se proizvodi masovno, i to u SAD-u.

Povezana vest:  Nova OMV MaxxMotion goriva

 

Ranije ove godine Chevrolet je ponudio 15 pretprodukcijskih Volt vozila tehnološkim entuzijastima i zagovornicima električnih automobila kroz 90-dnevni program evaluacije vozila i sistema punjenja – bili su to prvi korisnici koji su mogli da iskuse kakav je Volt u svakodnevnom korišćenju i u stvarnim uslovima.

 

Američki časopisi MotorTrend, Automobile i Green Car Journal nedavno su proglasili Volt svojim automobilom godine.

Povezana vest:  Euro NCAP: pet zvezdica za novi Opel Grandland X