Chevrolet Spark 2Chevrolet ulazi u Južnu Koreju

 

Chevrolet, najveći globalni brend GM-a, najavio je ulazak na južnokorejsko tržište. GM Daewoo je takođe najavio da će promeniti kompanijsko ime u GM Korea Co.

-Dobra pozicija nam omogućava da uvedemo jedan od brendova velikih ikona u Koreju – rekao je Mike Arcamone, predsednik i CEO kompanije GM Daewoo.

Povezana vest:  Nasleđe Opelovih komercijalnih vozila: Poreklo 'Munje'

Istraživanja tržišta koje je sproveo GM pokazuju veoma jako prihvatanje Chevrolet brenda od strane kupaca u Južnoj Koreji. “Ova nova prilika za rast će nam omogućiti da se takmičimo u potpuno novim segmentima i ponudimo našim kupcima više izbora nego ikada pre, što će rezultirati svetlom budućnošću za našu kompaniju, naše zaposlene i naše prodajne agente”, rekao je Arcamone.

Povezana vest:  Mazda predstavila koncept Shinari novog dizajnerskog stila

Ove godine, GM će započeti svoje “najagresivnije” lansiranje vozila ikada u Južnoj Koreji i predstaviti potpuno novu proizvodnu liniju sa uvođenjem čak osam novih modela. Novi Chevrolet proizvodni portfolio uključuje Chevrolet Camaro, Orlando i Aveo.

-Sa značajnim promenama koje danas najavljujemo, naš cilj je da povećamo domaću prodaju i udeo na tržištu, generišemo dodatne prihode, ojačamo naš odnos sa kupcima, otvorimo nove poslove i produbimo naše prisustvo u Koreji – rekao je Arcamone.

Povezana vest:  Promocija modela Opel Ampera i Bajagine knjige „Vodič kroz snove“ na Opelovom štandu ispred Shopping Centra Ušće

GM operacije u Južnoj Koreji odigrale su ključnu ulogu u dizajniranju, inženjeringu i proizvodnji niza novih mini, malih i kompakt Chevrolet vozila za svetska tržišta još od 2004.godine.