Ekomobilnost u Srbiji je dvodnevna manifestacija u saradnji sa Srpskom Asocijacijom uvoznika vozila i delova, posvećena temi uticaja motornih vozila na životnu sredinu, sa osvrtom na uticaj medija na edukaciju o ovoj temi. Manifestacija je posvećena veoma aktuelnoj temi novih vidova ekološkog putničkog i komercijalnog prevoza i održaće se 17. i 18. septembra na dve lokacije; u kući Kralja Petra i na platou ispred Muzeja 25 Maj.

Izlagači su proizvođači, uvoznici i distributeri vozila: automobila, bicikla, mopeda, motocikala, trotineta, privrednih vozila, kombija i autobusa na ekološki prihvatljiv pogon koji smanjuju otisak CO2, kompanije/uslužne delatnosti koje smanjuju broj vozila u saobraćaju kroz deljenje, odnosno “car sharing” i podstiču urbanu mikromobilnost. Pored gore navedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača, operateri mreža elektropunjača, proizvođači solarne i ostale zelene struje. Izlagači su i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva.

HyperFocal: 0

Učesnici su predstavnici organizacija koje zastupaju interese izlagača, predstavnici državne Uprave, Ministarstva životne sredine Republike Srbije, predstavnici relevantnih državnih institucija i nevladinih organizacija, mediji, diplomatski kor. PEUGEOT će na ovoj manifestaciji predstaviti dva svoja elektrifikovana modela, e-208 i 3008 Hybrid. PEUGEOT e-208 opremljen je baterijom od 50 kWh i električnim motorom od 100 kW (136 KS). Ima domet do 340 kilometara prema WLTP standardu. Baterija se može brzo napuniti do 80% svog kapaciteta za 30 minuta ukoliko se puni na javnoj stanici za punjenje kapaciteta do 100 kW. Novi PEUGEOT 208 predstavnik je prepoznatljivog stila, ali i inovativan sa novom generacijom PEUGEOT i-Cockpit © sa 3D head-up ekranom i nizom dodataka za pomoć pri vožnji karakterističnih za više segmente. PEUGEOT
e-208 takođe koristi naprednu eCMP platformu koja mu osigurava optimizovanu arhitekturu, prostran zadnji kraj kao kod modela sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i isti položaj u vožnji, a sve to bez emisija štetnih gasova.

Povezana vest:  General Motors u Pekingu predstavio konceptno vozilo Chevrolet EN-V 2.0

Novi SUV PEUGEOT 3008 HYBRID kombinuje snagu i odvažnost sa sveprisutnom tehnologijom u kabini koja doprinosi jedinstvenom uživanju u vožnji. Njegova dva motora HYBRID 225 ks FWD HYBRID4 300 ks AWD, efikasni su i dinamični, nude slobodu izbora energije bez odricanja od karakteristika koje očekujete od jednog PEUGEOT vozila: prostranost, velika zapremina prtljažnika i pre svega zadovoljstvo u vožnji. Autonomija litijum-jonske baterije novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID omogućava vam da pređete do 59 km u Electric režimu, prema WLTP homologacionom protokolu. Možete potpuno napuniti bateriju novog SUV PEUGEOT 3008 HYBRID koristeći standardnu utičnicu (8A, 220V) za 4 sata ili utičnicu za brzo punjenje tipa Green’up® (14A, 220V) za 4 sata. Takođe možete napuniti vaš PEUGEOT 3008 HYBRID brže i bezbednije na Wall Box stanici. Potpuno punjenje može biti smanjeno na 1h45 sa Wall Boxom od 7,4 kW.

Povezana vest:  Svetska premijera u Hanoveru: Novi Opel Vivaro kombi