Chevrolet_stogodisnjica

Otvaranje Chevrolet-ovog „stogodišnjeg salona“ u Ženevi

Premijere tri modela, rekordni prodajni rezultati u Evropi i proslava stogodišnjeg jubileja  biće oglašeni na velika zvona na štandovima Chevrolet-a na Sajmu automobila u od 3. do 13. marta.

Kao i na pariskom Sajmu automobila u septembru, posetioce Chevrolet-ovog štanda će ponovo dočekati spektar novih automobila i dobre vesti, obzirom da Chevrolet u Evropi nastavlja sa ubrzanim napredovanjem.

Vrhunac ponude je svetska premijera modela Cruze u hečbek izvedbi, kao i evropski debiji ikoničnog sportskom modela  Camaro Convertible, te novog privlačnog Aveo-a u sedan izvedbi. Elektromobil Chevrolet Volt sa produženim dometom neće se prikazivati samo na ovaj način. Severnoamerički automobil godine biće na raspolaganju i za kratke probne vožnje, kao deo Chevrolet-ovih aktivnosti na zelenom paviljonu u okviru sajma (Pavillon Vert) tokom dana otvorenih za medije i javnost.

Chevrolet je nedavno objavio prodaju od 477.000 vozila, te dostizanje rekordnog tržišnog udela od 2,5 odsto u Evropi 2010, dok se ove godine kompanija posvećuje programu aktivnosti kojima se obeležava 100 godina proizvodnje automobila.

Povezana vest:  Kompanija Porsche SCG na 49. Međunarodnom salonu automobila ponovo u Hali 5 (FOTO)

Trenutak je odličan za prikazivanje pune proizvodne verzije novog Cruze-a u hečbek izvedbi, u vreme kada brend proslavlja osvajanje nagrada koje dodeljuju vozači i proizvođači na Svetskom turing šampionatu (WTCC) na isteku 2010. Čista krovna linija kao kod kupe modela i kratki prepusti napred i nazad daju novom Cruze-u u hečbek izvedbi isti dinamičan stav koji odlikuje i uspešnu nočbek izvedbu sa četvora vrata.

Chevrolet-ova nova, privlačna sedan verzija malog modela Aveo u Ženevi ostvaruje svoj evropski debi. Sa isti svrsishodnim izgledom kao i u nočbek izvedbi, uzdižuća ramena linija modela Aveo nočbek je naročito upadljiva, dajući novom modelu sa četvora vrata profil vrhunskog automobila. Sa obilnim tovarnim i prostorom u unutrašnjosti i zrelijim dizajnom, Chevrolet očekuje da će se nočbek dopasti različitim vrstama kupaca u odnosu na one koji preferiraju hečbek, tačnije, porodicama.

Sveobuhvatan opseg benzinskih i dizel motora uključuje dve 1.2s izvedbe, jednu 1.4 i 1.6-litarski benzinac, a Aveo će po prvi put biti ponuđen sa dve verzije 1.3-litarskog dizel motora sa Start/Stop tehnologijom. Aveo u nočbek izvedbi pojaviće se u prodaji širom Evrope tokom leta.

Povezana vest:  Opel Fest - Novogodišnja Opel ponuda stiže ranije nego što ste očekivali!

Camaro u kupe i kabriolet izvedbi naće se u prodaji u septembru u odabranim Chevrolet-ovim zastupništvima.  Karoserija novog Camaro-a ostaje verna originalnom konceptu, koji podrazumeva dizajn koji prenosi legendarno nasleđe, bez retro izgleda. V8 motor od 432 ks, sa 6.2 litre stvara obrtni momenat of 569 Nm dajući novom Camaro-u snagu koja odgovara njegovom izgledu.

Camaro-va napredna šasija poseduje elektronsku kontrolu stabilnosti i vuče, dok prilagodljivi „Sport“ režim omogućava vožnju koja maksimalno iskorištava performanse. Veliki, ventilirani kočioni diskovi, sa četvoro-klipnim aluminijumskim Brembo stegama sve čine sigurnim i proverenim. Čitav opseg bezbednosnih osobina uključuje prednje, bočne i zavesne vazdušne jastuke za glavu.

Platneni krov sa električnim sklapanjem na modelu Camaro convertible sklapa se za svega 20 sekundi i odlikuje se akustičnim materijalom, staklenim zadnjim prozorom i odmagljivačem zadnjeg stakla.

Povezana vest:  Chery Ego za 7.490 evra

Osvajanje Svetskog turing šampionata nije bio jedini razlog za proslavu u Chevrolet-u na kraju prethodne godine. 2010. godine. Rekordna prodaja u Evropi omogućila je rast Chevrolet-ovog tržišnog udela na najviši nivo ikad – 2,5% sa ukupno prodatih 477.194 vozila, što predstavlja rast od 12% u odnosu na 2009. godinu.

Da li je prikladno da kompanija obeležava početak godine svog stogodišnjeg jubileja sa toliko dobrih vesti. Chevrolet Motor Company je osnovan 1911. u Flintu, država Mičigen, i kako bi obeležila istorijski trenutak, kompanija planira ambiciozan program aktivnosti, koji ima da kulminira na sam dan jubileja 3. novembra. Chevrolet će, u godini stogodišnjeg jubileja, dovesti sedam novih modela na evropsko tržište: Orlando, novu Captiva-u, novi Aveo, Cruze hečbek, Corvette Grand Sport, Camaro Convertible i Volt.

Matična država Luisa Ševroleta, Švajcarska biće evropsko probno tržište za Volt, koji već beleži uspehe u S.A.D.