Fiat_500_1

Svetske premijere i noviteti FIAT-a na 81. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi

Na predstojećem 81. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, Fiat organizuje svetske premijere automobila Fiat Freemont i Lancia Ypsilon. Fiat, Alfa Romeo, Lancia i Abarth će i ove godine obradovati ljubitelje automobilizma tehnološkim inovacijama i rešenjima koja unapređuju kvalitet i sigurnost vožnje.

Fiat Freemont 2Zvezda izložbenog prostora Fiat-a na ženevskom salonu biće Fiat Freemont, prvo vozilo proizvedeno u partnerstvu kompanija Fiat i Chrysler. Ovaj automobil, razvijen na osnovama poznatog Dodge Journey-a simboliše osećaj slobode i avanture i svojim dizajnom zadovoljava različite potrebe vozača. Nakon premijere u Ženevi, Fiat Freemont će  se u prodaji u svetu naći u drugoj polovini 2011. godine.

Povezana vest:  Nova Opel Corsa OPC: Peta generacija atlete

Na salonu će premijerno biti predstavljena i dugo očekivana Lancia Ypsilon, a nakon premijere u Ženevi, novi model stiže na Međunarodni salon automobila u Beogradu.  U Ženevi će biti predstavljene i nova Lancia Thema, Flavia Concept, Flavia Cabrio Concept, Grand Voyager i nova Delta.

Novi Fiat 500, sa ekološkim Twin Air motorom, će se takođe naći na izložbenom prostoru Fiat-a. Twin Air motor predstavlja jednu od najvećih nedavnih Fiat-ovih inovacija. Motor je kompaktan i lagan, a potrošnja goriva i emisija štetnih gasova smanjeni su i do 30 odsto.

Salon automobila u Ženevi je odlična prilika da se potrošačima približi „Moj izbor“, koncept stilizovanja automobila koji spaja tehnološke inovacije, udobnu vožnju i smanjenu emisiju ugljendioksida. Koncept “Moj izbor“ će biti predstavljen u automobilima Punto, Qubo, Bravo i Doblò, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa brojnim inovativnim dodacima, poput Blue&Me–TomTom navigacionim sistemom koji olakšava vožnju.

Povezana vest:  ADAC – ova najnovija statistika: Opel Meriva Najbolji Miniven

Pored ekskluzivne ponude Fiat automobila, na salonu će biti izloženi i noviteti iz Alfa Romeo porodice. Nakon mnogobrojnih nagrada za najbolji automobil 2010. i 2011. godine, Alfa Giulietta će biti predstavljena kroz dva najnagrađivanija modela – 235 HP Quadrifoglio Verde 1750 i 1.4 MultiAir Turbopetrol 170 HP „Alfa TCT“, sa inovativnom Start&Stop tehnologijom.  Alfa Romeo izložbeni prostor će biti obogaćen i novim MiTo MY 2011 modelom, koji će se u prodaji naći od aprila 2011. godine,  u svim većim zemljama u Evropi.

Povezana vest:  Radulović Automobili novi ovlašćeni servis kompanije Fiat Automobili Srbija

Abarth_Tributo_FerrariU centru pažnje na Abarth štandu biće Abarth 695 “Tributo Ferrari”, koji uspešno kombinuje tradicionalnu strast za brzinom i italijanski stil. U Ženevi će se ponovo naći i Abarth 500C sa “esseesse” kompletom, poznatim po dodacima koji čine vožnju uzbudljivijom. Abarth modeli, u skladu sa tradicijom brenda, uspešno spajaju sportski i elegantan izgled vozila, kao i performanse namenjene sportskoj, ali i bezbednoj vožnji.