Grofovi-vs-Gorstaci

AMERIČKI FUDBAL

Gorštaci grabe ka slavi

Najmlađi  u SAAF-u, OKAF Gorštaci (Highlanders) pripremaju se za predstojeću Superligu Srbije 2011. na svom novom terenu u Zemunu u OŠ Sutjeska. Uz postojeće prostorije kluba i teretanu u Pionirskom gradu ovaj mladi klub izborio se za solidne uslove u kojima održava treninge.

Za one koji malo slabije poznaju prilike u Highlandersima, možda ne bi bilo loše istaći da su osnivači kluba Borislav Mihajlović, prvi zvanični predsednik SAFS-a, zatim Olivera Stevanović, koja je potpredsednik kluba, i Dejan Jeremić. Osim što je gotovo isti tim osnovao Plave Zmajeve, većina igrača koja čini tim Gorštaka igrala je svojevremeno u Blue dragonsima.

Udarnu snagu Gorštaka čine Željko Novak, Nebojša Rajković, Nemanja Lekić, Slobodan Gluvić, Slobodan Glišić, Miloš Mirković i petnaestak drugih igrača, juniora i seniora. Gorštaci za sebe kažu da su stabilan tim koji je debitantsku sezonu odigrao nespretno, ponajviše usled velikog broja povreda i privatnih obaveza igrača (većina igrača su studenti). Ipak, organizaciono su već stasali da se takmiče u sve tri kategorije (fleg, juniori i seniori).

Povezana vest:  Polufinale Prve lige Srbije

– Posebna pažnja u klubu usmerena je na najmlađe kategorije koje se pripremaju za plasman u plej of, a prvi tim se razvija u pravcu ulaska u 1.ligu. Pojačali smo se na poziciji kvoterbeka sa veoma talentovanim Ivanom Kovačevićem iz Sremske Mitrovice, a tu je i izuzetno čvrst i iskusan hvatač Stefan Bukumirov iz Kraljeva – istakao je predsednik Gorštaka Borislav Mihajlović.

Stručni kadar kluba čine Dejan Jeremić, koji je šef stručnog štaba, zatim Vladimir Mladenov (glavni trener seniora), pa stručni savetnik za napad Andrej Tasić, i Vladimir Djakiv – glavni trener za fleg kategoriju.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir na fajnal foru Lige šampiona, Beograd ispao

– Svi oni zajedno sa upravom deluju sa ciljem da u što bliskijoj budućnosti dodjemo do bitnih rezultata u fleg, juniroskoj i seniorskoj konkurenciji – objasnio je Mihajlović.

Gorštaci, uprkos delovanju na teritoriji Beograda pored dva velika kluba kao što su Vukovi i Plavi Zmajevi, zavređuju velike simpatije obožavalaca američkog fudbala, dobrim delom i zbog čestih aktivnosti van terena. Iako se kao glavni problem u funkcionisanju nameće  nedostatak sponzora i finansija, što dalje implicira nemogućnost obezbeđenja kompletne neophodne opreme, Gorštaci se uvek rado priključuju mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Primer tome je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi Kliničko-bolničkog centra Zemun, koja je svojevremeno i ispraćena na našem sajtu.

Povezana vest:  BADMINTON, Anja Janić među 32 najbolje igračice Evrope

– Pored brojnih akcija koje su u pripremi za naredni period, izdvojila bih posetu školi za decu ometenu u razvoju kojoj će se pored celog tima Gorštaka priključiti i mnoga poznata lica, prijatelji kluba poput Milana Kalinića, Voje Nedeljkovića, Predraga Juriševića, Gojka Andrijaševića, Tijane Jevtić i drugih. Cilj nam je da decu sa autizmom aktivnije uključimo u društveni život kroz igru i treninge. Nažalost, toj deci se ne posvećuje onoliko pažnje koliko  zaslužuju i mi ćemo se osećali kao najveći pobednici ako kroz američki fudbal iznedrimo sreću i osmehe na njihovim licima. Sigurni smo da u njima leži snaga Gorštaka, ista ona kroz koju i mi svaki dan rastemo i jačamo kao klub – izjavila je PR manager kluba Jelena Mijajlović.