Dodela_100_Chevroleta_za_SOS_selo

Chevrolet poklanja 100 automobila SOS dečijem selu

 

Na održanom sajmu automobila u Parizu ,Chevrolet Europe i Međunarodno udruženje SOS dečijih sela najavili su početak evropskog partnerstva sa ciljem obezbeđivanje povećane mobilnosti dece pod zaštitom i njihovih staratelja. SOS dečija sela pruža topli dom za siročad i ostavljenu decu, preventivnu podršku porodicama sklonim ostavljanju dece, kao i obrazovnim ustanovama.

Radi započinjanja ovog partnerstva  2011  – a u sklopu proslave stogodišnjice Chevrolet-a – Chevrolet će pokloniti sto rođendanskih poklona SOS celima: sto Chevrolet automobila.

-Poklanjanje automobila najprirodniji je način na koji mi, kao proizvođač automobila, možemo da pomognemo SOS selima. Nadamo se da ova vozila mogu da poboljšaju svakodnevni život dece i njihovih staratelja – istakao je Vejn Brenon, Predsednik kompanije Chevrolet Europe.

Povezana vest:  Kako je Opel stvorio karavan i kako nastavlja da ga razvija

-Sa ponosom pomažemo nezavisnu organizaciju sa posvećenošću i predanošću kakve SOS demonstrira i u svakodnevnom radu i u programima za ublažavanje posledica katastrofa – dodao je Brenon.

Program „Wheels for Kids“ povećaće mobilnost dece i njihovih SOS pomajki, kao i sposobnost socijalnih radnika angažovanih u SOS programima jačanja porodice, radi posete ugroženim porodicama u njihovim zajednicama.

-Od malih gradskih automobila do sedmoseda, Chevrolet vozila će biti od koristi u različite svrhe,“ istakao je Rihard Pihler, Generalni sekretar Međunarodnog udruženja SOS dečijih sela. “ SOS majke treba da budu mobilne iz istog razloga kao i drugi roditelji. Oni se nose sa istim izazovima kakve podrazumeva vođenje velikog domaćinstva. Kroz program podrške porodici, naši socijalni radnici posećuju siromašne zajednice kako bi pomogli porodicama da se staraju o sebi i sopstvenoj deci. Veoma često, ove zajednice su udaljene i teško pristupačne. Mobilnost svih naših saradnika je zaista od suštinskog značaja za podršku koju pružamo deci – objasnio je Pihler.

Povezana vest:  Štedljiva zabava: Nova Opel Corsa na TNG (tečni naftni gas)

Sribija je određena da bude prva zemlja u kojoj će biti doniran jedan od 100 automobila koji će biti dodeljeni SOS dečijim selima tokom 2011 godine . Zbog velike potrebe i potesnog zemljotresa koji je zatekao Kraljevo, dečijem selu Kraljevo sutra će zvanično biti uručen Chevrolet Cruze . Uz prisustvo zvaničnih predstavnika Chevrolet  Centralno Istočne Evrope , ovlašćenog dilerstva Interauto trade koji obezbeđuje automobila za dečije selo i Miss Srbije za 2010 godinu , gospođice Milice Jelić, 22 Februara u 14.00 ,u predstavnistu Interauto trada, Preljina 32212 Čačak odrzaće se proslava sa mališane SOS Dečijeg sela Srbije.

Povezana vest:  Četvrti Tata Nano koji se zapalio sam od sebe