Mazda_Minagi_front_01

Mazda u Ženevi 2011.

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, Mazda Motor Corporation premijerno predstavlja Minagi, novo koncept vozilo, kompaktni krosover koji najavljuje novu generaciju Mazdinih modela oblikovanih potpuno novim jezikom dizajna – KODO (na japanskom: duša pokreta). KODO će na štandu Mazde biti predstavljen i kroz koncept vozilo Šinari, medijima predstavljen pre nekoliko meseci na ekskluzivnoj prezentaciji. Uz nove motore, sistem prenosa, novu  lakšu karoseriju i šasiju u okviru nove SKYACTIV  tehnologije, ove godine Mazda u Ženevi predstavlja i specijalnu ediciju miljenika među Mazdnim modelima – MX-5 – koji je nedavno ušao iznova u Ginisovu knjigu rekorda cifrom od 900.000 proizvedenih jedinica.

Povezana vest:  Insignia biturbo: Novo poglavlje za Opelovu perjanicu

Mazda SKYACTIV tehnologije

Mazda u Ženevi predstavlja SKYACTIV-G benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem, SKYACTIV-D, novi dizel motor koji radikalno smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova, kao i Mazda SKYACTIV-Drive šestostepeni automatski menjač i  SKYACTIV-MT ručni menjač, koj unapređuju upravljanje i potrošnju goriva omogućujući još veće uživanje u vožnji. SKYACTIV-karoserija i SKYACTIV-šasija uvode nove vrednosti kada je reč o smanjenju ukupne težine dolazećih generacija modela. Ova tehnologija za cilj ima smanjenje prosečne potrošnje goriva za 30 odsto do 2015. godine (u poređenju sa 2008. godinom).

Povezana vest:  Ford povećao prodaju u Kini i Indiji za 37 posto

‘KODO – duša pokreta’, novi jezik dizajna Mazde

Brzina, napetost i privlačnost – novi jezik dizajna Mazde inspirisan je pokretom koji nalazimo u prirodi, pokretom životinje ili čoveka u trenutku pred skok. Ovaj dizajn donosi snažan izraz i potpuno novi izgled nove generacije Mazdinih modela.

Mazda ŠINARI koncept

KODO jezik dizajna je na najeepši način predstavljen u koncept vozilu Šinari, sportskom kupeu sa četiri sedišta i četvoro vrata, čiji eksterijer odiše tenzijom, agilnošću i snagom.

Mazda MINAGI koncept – svetska premijera

Ove godine, Mazda u Ženevi predstavlja još jedan budući hit u svetu SUV-a: koncept-vozilo kompaktni krosover SUV MINAGI. Koncept MINAGI u potpunosti se oslanja na novu Mazdinu SKYACTIV tehnologiju, sa novim motorima i menjačima, uz smanjenu ukupnu težinu vozila. MINAGI takođe na svoj način otelotvoruje novu temu dizajna KODO. Uzbudljivi MINAGI koncept je preteča Mazdine nove generacije proizvoda i simobol početka nove ere linije dizajna.

Povezana vest:  Novi Opel KARL: Svetska premijera na Salonu automobila u Ženevi

Mazda MX-5 specijalna edicija, proleće 2011

Specijalna edicija najpopularnijeg roudstera na svetu MX-5 biće dostupna na evropskom tržištu na proleće. Ovu ediciju karakterišu novi detalji i ekskluzivna boja, a biće dostupna i sa mekim i sa tvrdim krovom.