Yamaha_FZ8R

Spremna nova Yamaha FZ8R, popularni Fazer za 2012.

Yamahin popularni naked FZ8 uskoro će dobiti svoju R verziju. Sa novim modelom Yamaha ima ambicije o ravnopravnom učestvovanju među R verzijama nakeda, a iako vizuelno i ne deluje radikalno drugačija od ostalih verzija iz Yamahe su najavili znatan broj novosti.

Naravno, ni Yamaha ni javnost novi FZ8R, ili popularno nazvani Fazer, ne smatraju potpuno novim modelom, nego detaljno poboljšanom verzijom poznatog motocikla.

Povezana vest:  General Motors u Pekingu predstavio konceptno vozilo Chevrolet EN-V 2.0

Za sada iz Yamahe nisu hteli da otkrivaju sve detalje kojima su osvežili FZ8R, ali je i pored toga poznato da je dobio napredniji Ohlins zadnji amortizer, ali je i unutrašnji mehanizam prednje „viljuške“ značajno poboljšan.

Također, nešto bolje performanse ali i bolji zvuk trebao bi obezbediti novi izduvni sistem, a kojeg će najverovatnije Yamahi isporučivati Laser.

Povezana vest:  Novi Chevrolet Malibu spreman za svetsku premijeru

Kočnice su na Fazeru uvek bile dovoljno dobre, pa ovaj put Yamaha taj element nije menjala, te su niz poboljšanja završili sa redizajniranim amblemima i logom kojim će se novi model distancirati od prethodnih verzija.

Yamaha se odlučila dodatno potruditi oko Fazera kako bi se bolje nosila sa uspešnim konkurentima kao što su Triumph Street Triple R i Kawasaki Z750R. Također, proizvodnja FZ8R biće ekskluzivno vezana za Yamaha Motor France pogone u Francuskoj, nakon što je fabrika u Španiji zatvorena.

Povezana vest:  24-časovna rekordna vožnja: Opel Astra je najbrži automobil na dizel pogon u serijskoj proizvodnji na svetu